23948sdkhjf

Rapport peger på afgørende fejl på skib i Ingstad-forlis

Det er kun skibsføreren på fregatten 'Helge Ingstad', der er for retten i sagen om skibets forlis, men ny rapport rejser stærk kritik af mandskab og lods på det andet skib i kollisionen, 'Sola TS'

Det var langt fra kun vagtchefen på fregatten 'Helge Ingstad', der ikke havde kontrol over situationen, da fregatten i 2018 kolliderede med tankskibet 'Sola TS' ud for Bergen. 

Det fremgår af en rapport skrevet af det norske søværn, og som forsvarerene for vagtchefen nu vil have inddraget i sagen mod vagtchefen. Det skriver Maritime Danmark, der har historien fra NRK.

Kaoset før ’Helge Ingstad’-kollision gennemgået for retten

Af rapporten fremgår det at besætningen og lodsen på 'Sola TS' kun anvendte et begrænset radarbilleder til orientering ved sejladsen fra olieterminalen, og mandskabet holdt ikke selv udkig. Kommunikationen på broen var også uklar, og det samme var radiokommunikationen mellem tankskibet og fregatten.

Den norske statsadvokat kalder ifølge artiklen rapporten for et partsindlæg og vil ikke kommentere på indholdet, før det er præsenteret i retten.

Vagtchefens forsvarer advokat Christian Lundin kalder rapporten meget vigtig for retssagen.
- Rapporten er vigtig, fordi den viser, at tiltales bidrag til at ulykken indtraf er lille, og vagtchefen ikke kan bebrejdes, siger han til NRK.

Vagtchef på forlist fregat sigtet for uagtsomhed

Vagtchefen er tiltalt for pligtforsømmelse i forbindelse med de to skibe kollision. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094