23948sdkhjf

Folketinget vedtager at sende dansk fregat til Hormuz

Vejen er nu endeligt banet for, at en dansk fregat vil blive sendt til Hormuz-strædet for at beskytte handelsskibe i strædet, der tidligere har været plaget sabotage og chikane fra iranske flådestyrker.

Folketinget har nu vedtaget, at fregatten skal afsted. Det var ventet, da regeringen – som Søfart tidligere har skrevet – i slutningen af marts fremsatte forslaget om at sende fregatten afsted.

Det danske krigsskib skal indgå i den europæisk-ledede maritime overvågningsmission kaldet Emasoh, som har til hensigt at stabilisere situationen i det befærdede farvand. Ifølge Forsvarsministeriet vil det danske bidrag bestå af et fregatbidrag af Iver Huitfeldt-klassen med tilhørende Seahawk-helikopter og en maritim indsatsenhed.

Fregatbidraget med tilhørende helikopter og indsatsenhed vil have en samlet besætning på op til ca. 195 personer inklusiv en maritim indsatsenhed, herunder minedykkere, militærpoliti og maritime specialstyrker. Planen at er udsende bidraget i en periode på ca. fire måneder fra omkring august 2020.

I Danske Rederier er der opbakning til beslutningen.

Læs også: Danske Rederier frygter en fremtid uden god brexit-aftale

- Vi er glade for at se, at et flertal i Folketinget bakker op om at sikre, at vores skibe fortsat uhindret kan sejle gennem Hormuz-strædet. Danmark er en stor søfartsnation, og selvfølgelig skal vi hjælpe med at deeskalere og stabilisere situationen i området,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

Hver måned sejler ca. 150-170 dansk opererede skibe gennem Hormuz-strædet ved indsejlingen til Den Persiske Golf. 20-30 pct. af verdens energitransport går gennem strædet, og cirka seks pct. af danske rederiers eksport kommer fra Mellemøsten.

- Handelsflåden er ikke – og skal ikke være – en del af konflikten omkring Hormuz, og vi skal selvfølgelig kunne sejle uforstyrret igennem uden nogen form for trusler og chikane, siger Anne H. Steffensen.

Læs også: Ekspert: Skibsfarten er et af Irans bedste kort

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125