23948sdkhjf

Åbner for 40 procent almene boliger på ny halvø i København

Boligerne på den kommende ø i Københavns Nordhavn, Svanemølleholm, kan for en meget stor del blive almene.

Arealudviklingsselskabet By & Havns bestyrelse har således besluttet, at der skal arbejdes på at etablere 40 pct. almene boliger på Svanemølleholm, skriver selskabet i en pressemeddelelse.  

Det er blevet muligt efter Københavns Kommune og regeringen tidligere på året indgik en ny boligaftale, som giver mulighed for at arbejde for 40 procent alment boligbyggeri.

I Nordhavn er der kun 11 pct. almene boliger. Siden 2001 er 40 pct. af alle almene boliger i København blevet bygget på By & Havns arealer. 

Med godkendelsen fra bestyrelsen kan man med den næste store lokalplan i Nordhavn udvide ambitionerne for almene boliger.

- Blandede bykvarterer er bæredygtige bykvarterer. Vi kan mærke, at der er stor efterspørgsel fra københavnerne. Derfor glæder vi os til at komme i gang med visionerne for Svanemølleholm, udtaler adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, i pressemeddelelsen.

Svanemølleholm er blevet skabt igennem jordopfyld i løbet af de sidste 100 år. Området har hidtil været kendetegnet af industri og erhverv omkranset af vild natur. Det nye Svanemølleholm skal binde Nordhavn sammen ved hjælp af blandt andet en ny supercykelsti, metro og Sundkrogsgade. Bebyggelserne kommer til at være en blanding af bolig og erhverv.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142