23948sdkhjf

Resen Waves udvikler grøn teknologi til overvågning af Project Greensands CO2-lager i Nordsøen

Hos danske Resen Waves udvikler de i øjeblikket en revolutionerende grøn teknologi. 

I samarbejde med Project Greensand udvikler Resen Waves nemlig bøjer, der gennem bølgekraft genererer strøm til overvågning af undersøiske CO2-lagre, samtidig med at bøjerne kan fungere som wifi-hotspot flere hundrede kilometer ude på Nordsøen. Når bøjerne er færdigudviklede, vil de være de første af sin slags på verdensplan.

Det oplyser Resen Waves i en pressemeddelelse.

- Det giver os et voldsomt løft at være med i Project Greensand. Vi er en af de mindste virksomheder i konsortiet, men bliver betragtet som ligeværdige. Det bekræfter bare de visionære ambitioner i Project Greensand, at vi også er blevet inviteret. Fangst og lagring af CO2 er på vej i hele verden. Det giver os et kæmpe springbræt, at vi kan være med til at demonstrere de her nye overvågningsteknikker, siger Per Resen, adm. direktør og grundlægger i Resen Waves.

En række fordele

De innovative bøjer fra Resen Waves får afgørende betydning for Project Greensand og gør op med den hidtidige måde at foretage overvågning offshore på. Traditionelt foregår overvågning af offshore operationer typisk ved, at et bemandet skib sejler langt ud på havet for at foretage sine undersøgelser. 

Det koster i CO2-regnskabet, er en langsommelig proces og kan i værste tilfælde være en risiko ift. arbejdsskader. Bøjens netværksfunktion fjerner dog behovet for at både skib og mandskab skal til søs for at indsamle overvågningsdata. Dette udløser en lang række fordele.

Først og fremmest sikrer bøjerne, at der genereres grøn strøm til overvågningen af CO2-lageret gennem bølgekraft på havet. Dernæst sikrer bøjernes netværksfunktion, at den indsamlede overvågningsdata fra Nordsøen kan sendes direkte til lands, hvor data så kan undersøges umiddelbart efter indsamlingen. Sidst men ikke mindst er bøjerne automatiske, hvilket nedsætter risikoen for arbejdsskader i forbindelse med overvågningen markant.

Udsigten til reduceret CO2-påvirkning og øget sikkerhed bliver budt velkommen hos Project Greensand:

- Vi er enormt glade og stolte over samarbejdet med Resen Waves. Det de gør, er ganske unikt, og deres løsning er ikke set før. Project Greensand Fase 2 handler om meget mere end udelukkende at udføre en pilot-test af flydende CO2 ind i Nini West Reservoiret, forklarer Søren Reinhold Poulsen, Project Director hos Project Greensand.

- Vi skal udvikle hele den del af CCS-værdikæden der omhandler transport, lagring af CO2 samt monitorering af CO2'en i reservoirerne. Her er bøjerne fra Resen Waves et strålende eksempel på, hvordan man med høje ambitioner kan gentænke måden, som offshore industrien traditionelt opererer på, uddyber han.

Bøjerne fra Resen Waves forventes at være klar til de endelige test i foråret 2023.

Se nøgletal for:
Læs mere om: project greensand
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Havarirapport: Lods brugte mobiltelefon før grundstødning
3F Sømændene: Er Dannebrog et bekvemmelighedsflag?
Entreprenør skal grave nye kanaler og bygge broer i Aarhus
Solid vækst i Nordens tanker pool
Navigatører vil ikke tvinges ind i Dansk Metal - advarer om arbejdskonflikt
Miljøhensyn dumper Næstveds planer om ny havn
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.47