23948sdkhjf

Mærsk og den spanske regering i partnerskab om produktion af CO2-neutrale brændstoffer.

Ifølge en pressemeddelelse har Mærsk netop indgået et samarbejde med den spanske regering. Spanierne skal bidrage med op til 2 millioner tons grønt brændstof fra spanske havne til Mærsks voksende flåde af 0-emissionsskibe.

Projektet skal ifølge pressemeddelelsen undersøge hele værdikæden fra vedvarende energikilder helt til bunkring af skibe.

CEO i A.P. Møller-Mærsk, Søren Skou udtaler:

- Vi lever i et klima-nødstilfælde, og vi bliver nødt til hurtigt at accelerere tilgængeligheden af grønne energikilder. Vi er glade for at udforske grønne brændselsmuligheder med den spanske regering.

Ifølge Søren Skou har Spanien afgørende karakteristika for at løse udfordringen qua deres høje ambitioner for brintløsninger og ambitiøse bæredygtighedsmål.

Produktion skal foregå i regionerne Andalusien og Galicia og ventes at skab op mod 85.000 jobs i Spanien.

I pressemeddelelsen anslår Mærsk at de fra 2030 får et årligt forbrug på 6 millioner tons metanol. Og de har altså nu sikret sig op til en tredjedel gennem Spanien.

Der er indtil videre 19 metanolskibe fra Mærsk i ordrebogen. Når de bliver leveret mellem 2023 og 2025 kommer de til at skulle bruge 750.000 ton metanol.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109