23948sdkhjf

Skotske redere overtager nybygning fra Karstensens Skibsværft

Karstensens Skibsværft har leveret byggenummer 465, trawleren ’Artemis’. Det skete 13. september. Ejerskabet af nybygningen er ifølge Karstensens Skibsværft fordelt mellem de skotske selskaber Wiseman Fishing Co. og Northbay Fishing Co.

- Karstensen Skibsværft er meget stolte over den her levering, som fortsætter længe arbejdsrelationer med både Colam og Wiseman (ejerkredsen bag selskaberne, red.). Samarbejde mellem Northbay Fishing Co. og Karstensen har været med vedligehold og reparationer på ’Altaire’ i en del år nu. Samarbejdet med Alex Wiseman strækker sig endnu længere tilbage, omkring 30 år, da ’Radiant Star’ var i Skagen for at lave overhalinger. Adam og Alex Wiseman byggede også KS-431 ’Kings Cross’ i Skagen i 2016. (i partnerskab med Lunar Fishing), oplyser værftet desuden.

Skroget til byggenummer 465 ankom til Skagen i februar i år fra Karstensens Skibsværfts polske skrogværft i Gdynia.

’Artemis’ måler over alt 75,7 meter og er 15,6 meter bred. Bruttotonnagen er på 3.215. Hovedmaskineriet udgøres af en mediumspeed-motor fra Wärtsiläs W31-serie, der er blevet et populært valg i de mange store trawlernybygninger fra Karstensens Skibsværft.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109