23948sdkhjf

Masser af maritimt på techmesse i København i går og i dag

De maritime virksomheder har travlt med at vise sig frem på messer her i september.

Hvis vi i dag regner i millioner af sensorer, som sender data konstant, vil det i fremtiden blive regnet i trillioner Siddhartha Kulkarni, Mærsk Technology

I sidste uge var der den internationale SMM-messe i Hamborg. I denne uge er der et stort maritimt spor på messen TechBBQ i København. Og i næste uge er der IMM22 i Svendborg, hvor IMM står for Innovativ Maritim Messe.

Messen TechBBQ, som finder sted i går og i dag i Lokomotivværkstedet i København, har en række maritime emner på programmet og mange maritime virksomheder, som har en stand eller deltager med indlæg.

Blandt andet var A.P. Møller- Mærsk på flere af de mange scener i går. Siddhartha Kulkarni, Engineering Director hos Mærsk Technology, gennemgik, hvordan digitaliseringen er foregået i de seneste årtier og nu er helt indarbejdet, når det gælder transport af kølecontainere.

Til forskel fra almindelige containere er der nemlig strøm på over 200.000 kølecontainerne, der fragter bananer og andre fødevarer på tværs af oceanerne. Det giver mulighed for at opsætte sensorer, som opfanger og sender oplysninger om blandt andet lokation og temperaturer, som har betydning for fødevarers modning og holdbarhed.

- Men det er fortsat en meget kompleks opgave af få alle systemer og net til at spille sammen, det skal jo hænge sammen på både skibene, i havnene, på depoter og den videre transport, sagde Siddhartha Kulkarni.

Alligevel er han ikke i tvivl om, at denne digitalisering fortsat kun står på tærsklen.

- Hvis vi i dag regner i millioner af sensorer, som sender data konstant, vil det i fremtiden blive regnet i trillioner, sagde Siddhartha Kulkarni.

Maritim matchmaking i dag

Der har i dag ved middagstid været matchmaking for maritime startups og investores, ligesom en stribe maritime iværksættere har vist sig frem i går og i dag.

Virksomhederne, der har en mindre stand, tæller blandt andre Sternula, Dacoma, Drytank, Zeronorth, Reflow, Silk Ocean og et dusin flere.

Også den danske virksomhed Seaborg, der vil bygge flydende atomkraftværker, er med. Seaborg var på scenen i går for at præsentere sin teknologi og forretningskoncept for internationale medier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156