23948sdkhjf

Vil færgekapaciteten være afgørende for Bornholms muligheder for vækst?

Bornholm har i de senere år udviklet sig som turistmål, selv om kun få besøgende endnu har fundet vej dertil fra andre lande end Danmark. I 2021 steg antallet af overnatninger med 15 pct. til 1,8 mio., hvilket har givet Bornholms økonomi, som er afhængig af turismeindtægter, et kærkomment løft. Ystad har også stor gavn af Bornholmsturismen, idet 97 pct. af de rejsende til og fra øen tager ruten gennem Ystad, og mange benytter sig af muligheden for at shoppe og spise på vejen.

Spørgsmålet er, hvordan vi kan arbejde sammen til gavn for Bornholm, og det synes jeg, at denne diskussion gav mange interessante indsigter i, Björn Boström, adm. direktør i Ystad Hamn Logistik AB

Strømmen af rejsende er steget som følge af kortere overfartstider og lavere priser, samtidig med at Bornholm har arbejdet hårdt på at udvikle sig som turistmål. I højsæsonen kan færgen hurtigt være udsolgt på de vigtigste rejsedage.

Er løsningen derfor at tilpasse færgekapaciteten? Eller kan turismen udvides ved at modernisere tilgangen til ankomstdage og udvikle tilbuddet på andre tidspunkter af året?

Dette blev diskuteret på Folkemødet af et ekspertpanel bestående af Björn Boström, adm. direktør i Ystad Hamn Logistik AB, Bornholms borgmester Jacob Trøst (Det Konservative Folkeparti), Thomas Holm, senior vicepræsident i Novasol, der administrerer et stort antal sommerhuse på øen, og Pernille Kofod Lydolph, adm. direktør for turistmarketingvirksomheden Destination Bornholm, Carsten Jensen, adm. direktør for Molslinjen, der driver færgeforbindelsen mellem Ystad og Bornholm på vegne af den danske stat, og Mette Hjermind Dencker, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti og partiets talsmand for turisme- og ø-spørgsmål.

- Det er et meget vigtigt emne, som vi har drøftet. Bornholm har god kapacitet til at modtage endnu flere turister og vil gerne markedsføre sig som en spændende destination - også for et større svensk og europæisk publikum. Spørgsmålet er, hvordan vi kan arbejde sammen til gavn for Bornholm, og det synes jeg, at denne diskussion gav mange interessante indsigter i, siger Björn Boström.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157