23948sdkhjf

Nordhavn Power Solutions skal levere verdens første metanol-elektriske maskineri til Esvagt

Randersvirksomheden Nordhavn Power Solutions kommer til at levere en verdensnyhed til den store og potentielt CO2-neutale SOV-nybygning, Esvagt kontraherede i starten af april

- Det er en virkelig unik løsning, siger Jørk Rudolph, salgsdirektør i Nordhavn Power Solutions.

Den maritime branche er i stor forandring i disse år, hvor virksomheder, rederier og enkelte personer tager stilling til de mange Power-to-X løsninger, der skal sikre fremtidens bæredygtige søfart. Mærsk har meldt ud, at de satser på metanol til deres næste containerskibe. Flere store virksomheder har også fået øjne op for fremdrift på metanol til deres kommende skibe.

Nu har Esvagt ligeledes valgt en metanolbaseret løsning til deres første potentielt C02-neutrale SOV (Service Operation Vessel), som bliver verdens første ”grønne” servicefartøj til offshore vind.

Det oplyser Nordhavn Power Solutions.

- Da de skulle pege på en leverandør af den grønne metanolløsning, så faldt valget på Nordhavn Power Solutions. Nordhavn Power Solutions kommer ikke til at levere endnu en grøn løsning, der ligner mange af de andre klimavenlige Power-to-X løsninger. De kommer til at levere en grøn løsning, som markedet aldrig har set før, lyder det.

Tre gensets

Konkret er ordren på tre metanolbaserede generatoranlæg, og det er en aftale, der varmer hos salgsdirektøren i Nordhavn Power Solutions.

- Det er et kæmpe skulderklap, når et af de største rederier i Danmark har valgt os som leverandør til denne nybygning. Vi er selv overbevist om, at vores metanolbaseret generatoranlæg er en rigtig god løsning i den grønne omstilling, og det betyder meget, når en så markant virksomhed i branchen, tænker det samme, fortæller Jørk Rudolph.

- Vi kommer ikke bare med endnu en grøn løsning til markedet, men vi kommer faktisk med en grøn løsning, der bliver den første af sin slags. Det er en virkelig unik løsning, der kan sætte yderligere skub i den grønne omstilling og få andre spillere i branchen til at vælge en lignende løsning, uddyber salgsdirektøren.

Ifølge vicedirektør i Esvagt, Kristian Ole Jakobsen, har det været nemt at pege på Nordhavn Power Solutions, da de skulle finde den grønne løsning til deres nye SOV, og han glæder sig over aftalen:

- Nordhavn Power Solutions er en kvalitetsleverandør, og vi har tidligere brugt dem som leverandør til vores eksisterende flåde. Derfor var det oplagt at vælge dem som leverandør af vores nye grønne motorløsning, da vi ved, at de altid leverer kvalitetsprodukter. Vi er overbevist om, at deres metanolbaserede generatoranlæg nok skal leve op til vores forventninger, siger Kristian Ole Jakobsen i meddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08