23948sdkhjf

Så nemt gik det, da PowerCon leverede det nye landstrømanlæg i Skagen

Torsdag d. 7. oktober stod et helt nyt landstrømanlæg klar i Skagen Havn. Anlægget er udviklet og produceret i Hadsund - og dernæst kørt direkte til havnen, hvor det er samlet på 17 dage.

Et nyt lavspændingsanlæg primært til fiskeflåden og med kapacitet til at servicere op til 10 skibe på samme tid.

Det er, hvad Skagen Havn fik leveret i slutningen af september. Og allerede 17 dage senere stod det klar til brug. Det fortæller projektchef Jesper Møller Christensen fra PowerCon.

”I foråret blev PowerCon valgt til at leverer Danmarks vel nok største landstrømanlæg til fiskeflåden, og siden har vi arbejdet benhårdt på at eksekvere projektet. Derfor er vi stolte over nu at være i mål,” siger han.

Produceret i Hadsund

Mens det aktuelle anlæg er et lavspændingsanlæg, har PowerCon tidligere leveret en række landstrømanlæg til bl.a. Molslinjen og regnes som Europas førende leverandør af højspændingsløsninger til krydstogtskibe og containerskibe mv.

PowerCon er specialister i elektrisk energikonvertering og har de senere år udviklet sig som ikke bare Danmarks, men en af verdens førende virksomheder på området for landstrøm. Som en del af den grønne bølge er området i rivende udvikling, da teknologien fuldstændig kan eliminere emission af CO2 fra skibe, mens de ligger i havn.

Ledende i branchen

PowerCon har opnået sin førerrolle i branchen via en tilgang, hvor alle anlæg opbygges i moduler og færdigkonstrueres på fabrikken i Hadsund, inden de køres direkte ud på havnen til hurtig installation.

”Det tager 4-6 måneder at bygge et landstrømanlæg, og dernæst sender vi det på en lastvogn til destinationen. Dvs. når anlægget bliver leveret, skal det bare monteres. Inden anlægget kommer op, har man desuden klargjort området ved at lægge kabler i jorden. Dermed skal de egentlig bare samles med anlægget,” fortæller Jesper Møller Christensen og tilføjer:

”Vi er pionerer på flere områder. Når vi sender et landstrømanlæg op til Skagen, er alle ledninger trukket og anlægget er færdigtestet. Vi skal blot montere kablerne, og så er anlægget klar til at leverer strøm til skibene.”

Primært til fiskerifartøjer

Mens PowerCon altså kan håndtere en række forskellige skibe, vil det sandsynligvis primært være fiskefartøjer, der benytter det spritnye anlæg i Skagen.

”Selvom anlægget er bygget til at servicere primært fiskeriflåden, kan det også let servicere andre skibe, der modtager lavspænding,” siger Jesper Møller Christensen og uddyber:

”Det smarte er, at fiskerne selv kan koble til systemet, der er nemt at håndtere. Meningen er jo, at samtlige skibe på sigt skal modtage landstrøm, så de kan slukke for deres motorer og stoppe udledning af CO2,” fastslår Jesper Møller Christensen.

OM: PowerCon

PowerCon er en virksomhed med base i Hadsund. Den har specialiseret sig i at producere og levere landstrømanlæg til danske og internationale havne.

Virksomheden har omkring 75 ansatte, der også arbejder med en række andre elektriske løsninger.

Siden PowerCon leverede sit første landstrømanlæg til Norge i 2016, har virksomheden reddet på lidt af en vækstbølge.

Læs mere på www.PowerCon.dk

FAKTA: Landstrømanlægget på Skagen Havn

Landstrømtavlerne er etableret på kajerne i Østbassin 2. Anlægget er bygget op efter landstrøms standarden IEC 80005-3 - med fem kajtavler, der hver indeholder to stk. 350A IEC 80005-3 udtag.

De samlede 10 stk. 350A udtag rummer hver deres spændings- og frekvensomformer, hvilket gør det muligt at forsyne op til 10 skibe med forskellige spændingsniveauer og frekvenser -uafhængigt af hinanden.

Hvert udtag kan levere spændinger fra 400V til 690V med 50Hz eller 60Hz. Skal et skib bruge mere end 350A, kan op til fire stik synkroniseres. Kunden kan selv koble til via trykfølsomme skærme i landstrømtavlerne.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094