23948sdkhjf

Ny aftale: Frederikshavn Havn får Danmarks første tankstation for flydende biogas

Samsø Rederi har allerede meldt sig som interesseret køber, når Nature Energy i samarbejde med MAKEEN Energy opfører et såkaldt LBG-anlæg ved havnen i Frederikshavn

Frederikshavn Havn fylder godt i nyhedsstrømmen i øjeblikket. 

Få dage efter nyheden om eldrevne Stena-færger mellem Göteborg og Frederikshavn kommer nu nyhden om, at et energiselskab vil opføre Danmarks første anlæg til at producere flydende biogas på havnen i Frederikshavn. 

Anlægget skal blandt andet levere grøn bunker til skibsfarten på den nært liggende maritime hovedkorridor mellem Østersøen og Nordsøen, og samtidig har Samsø Rederi tilkendegivet interesse for at benytte den danskproducerede, flydende biogas til færgedriften. 

Selvom den danske produktion af biogas er rekordhøj, er der indtil nu ikke blevet produceret biogas i flydende form herhjemme.

Nu kommer Nature Energy så på banen med Makeen Energy, hvor parterne vil opføre et såkaldt LBG-anlæg ved havnen i Frederikshavn. Dette skal producere flydende biogas, som bl.a. kan bruges til færger og lastvogne.

Nature Energy er Danmarks største biogasproducent og Makeen Energy er specialister i udvikling af udstyr og projekter indenfor nedkølede gasser. Sammen har de oprettet et fælles selskab bag projektet, som har fået navnet Nordic Liquefaction (NORDLIQ). 

- Det nye anlæg bliver det første af sin slags i Danmark, når det forventes at stå færdigbygget i midten af 2023. Det markerer derfor også et helt nyt kapitel for den grønne omstilling herhjemme, fordi det nu vil blive muligt for færger og lastvogne at tanke et grønt brændstof i form af flydende biogas på dansk jord, siger adm. direktør hos Nature Energy, Ole Hvelplund.

CCO hos MAKEEN Energy, Bo Larsen, ser frem til at realisere NORDLIQ-projektet, som kommer til at levere den første flydende biogas i Danmark.

- Flydende biogas bliver en vigtig del af fremtidens grønne brændstoffer, og derfor er vi stolte over at være med i dette projekt sammen med Nature Energy, som vil skabe nye veje til at sikre en effektiv grøn omstilling i transporten, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079