23948sdkhjf

Kraftig stigning i antallet af fragtskibe der anløb danske havne i foråret

Der har været ekstraordniært mange besøg af fragt- og containerskibe i de danske havne i løbet af forårsmånederne. 

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juni 2020 anløb næsten 25 procent flere fragtskibe, end tilfældet var på samme dato året forinden.

Det er Finans.dk, der bringer nyheden baseret på ’statistik for havneanløb i Danmark’, som Danmarks Statistik netop har udgivet.

I den nye udregning arbejder Danmarks Statistik med indekstal. Starten af 2018 udgør indeks 100, og siger altså ikke noget om det konkrete antal fragt- og conatinerskiber. Den måler blot stigning eller fald målt i indeks.

Indeks for fragt- og containerskibe, der anløb de danske havne, var 1. juni i indeværende år på indeks 118. Sammenlignet med det samme tidspunkt året forinden, er det en stigning på 24 fra indeks 94 - altså, omtrent 25 procent.

I 2017, før der var noget der hed Coronavirus, var indekset den 1. juni på 98.

Danmarks Statistik understreger dog, at tallene ikke kan bruges som officiel statistik, da tallene ikke kommer fra de sædvanlige kilder. Den nye optælling er nemlig et nyt forsøg på dataindsamling, såkaldt ’eksperimental statistik.

Normalt opgøres antallet af skibe, der anløber danske havne, med indberetninger fra havnekontorer eller skibsredere. Disse data er dog lang tid undervejs, hvorfor Danmarks Statistik forsøger sig med nye opgørelsesmetoder baseret på AIS-data.

Det er blandt andet data om position og destination, som hele tiden indsamles og behandles, så Danmarks Statistik kan omsætte dem til et præcist antal havneanløb straks efter ankomst

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094