23948sdkhjf

Rambøll vinder fem nye offshore kontrakter i Asien og åbner kontor i Tokyo

Danske Rambøll har vundet fem offshore-kontrakter i Asien med en samlet kapacitet på 1.500 MW. Rådgivningsvirksomheden udvider samtidig sin tilstedeværelse i Asien med nyt kontor i Tokyo

Rambøll har gennem de sidste fem år sat alle kræfter ind på at få fodfæste på det asiatiske marked for havvind.

I 2016 var rådgivningsvirksomheden den første ikke-kinesiske rådgiver nogensinde, der blev budt ind på det kinesiske marked til at designe vindmølleparken SPIC Binhai North nord for Shanghai. Et milepælsprojekt, som Rambøll håbede ville åbne flere døre på det asiatiske havvindsmarked.

Læs også: Dansk offshore vind på kanten af globalt gennembrud

Rambøll har nu vundet fem nye offshore ordrer i Japan, Kina, Taiwan og Sydkorea. 
Kontrakterne til en samlet værdi af 60 mio. kroner indebærer design af vindmøllefundamenter, projektudvikling og vurdering af jord, vind og hydrodynamiske parametre på fem havvindmølleparker, der vil have en samlet kapacitet på over 1. 500 MW, hvilket svarer til ca. 1,2 mio. danske hjems elforbrug.

Særlige krav til design og konstruktion

- Vores vindforretning er vokset støt i Asien inden for de sidste fem år, og disse fem nye kontrakter er resultatet af en målrettet indsats for at få fodfæste på det meget attraktive asiatiske offshore marked. De er derfor en stor præstation for os som vestlig virksomhed, og styrker vores position som førende i verden, når det gælder design og projektering af havmølleparker, som vi har mere end 30 års erfaring inden for, siger Tim Fischer, global direktør for havvind i Rambøll.

Asien og Stillehavsområdet er kendt for udfordrende jordbundsforhold og ekstremt vejr. Det stiller særlige krav til design og konstruktion af fundamenterne, som er forskellige fra kravene på det nordeuropæiske offshore vindmarked.

Læs også: Northern Offshore indtager Japan med ny alliance

- Vores tilstedeværelse på det asiatiske marked har givet os en detaljeret viden om de udfordrende geologiske, metoceanske og seismiske forhold, som er unikke for Asien og som øger kompleksiteten i projekterne og dermed udfordringen med at nå frem til de mest omkostningseffektive løsninger, siger Tim Fischer.

Åbner nyt kontor i Tokyo

Hvor Kina allerede er et stort marked for grøn vindenergi, står Japan, Sydkorea og Taiwan til at blive de næste asiatiske lande, som for alvor vil sætte gang i udbygningen af havvindmølleparker. Den samlede installerede havvindskapacitet i landende forventes at vokse fra 2 GW i dag til 25 GW i 2030.

Rambøll etablerer sig derfor med et nyt, permanent kontor i Tokyo for at komme tættere på kunderne og øge mulighederne for at få del i et forventet milliardmarked for havvind.

Læs også: World Marine Offshore bestiller ny tonnage til taiwanesisk joint-venture

- Der er et stort politisk drive mod vedvarende energi i Japan, Sydkorea og Taiwan, og derfor åbner vi kontor i den japanske hovedstad, som sammen med vores kontor i Kina skal fungere som et brohoved for vores fortsatte aktiviteter i Asien, siger Tim Fischer.

Inden for de næste fem år forventer Rambøll at femdoble sin offshore vindforretning i Asien, så virksomheden til den tid beskæftiger 50 eksperter inden for havvind på det asiatiske marked.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093