23948sdkhjf

Northern Offshore indtager Japan med ny alliance

En alliance med japanske NYK Line skal bane vejen for, at offshore vind-rederiet Northern Offshore Services kan indtage det voksende marked i øst

Det japanske offshore vind-marked forventes for alvor at lægge fra land i de kommende år, og den dansk-baserede CTV-gigant Northern Offshore Services vil være med.

Sådan lyder baggrunden for, at Northern Offshore Services' svenske moderselskab, Northern Offshore Group, nu har underskrevet en hensigtserklæring med det japanske rederi NYK Line. 

Sammen vil de to samarbejde inden for offshore vind. Samarbejdet skal blandt andet gå ud på at bygge og operere CTV'ere (crew transfer vessel), fremgår det af en pressemeddelelse.

Heri forklarer David Kristensson, der er CEO i Norhern Offshore Services, at CTV-rederiet igennem de seneste år grundigt har analyseret mulighederne i det globale offshore vind-marked. 

- Samarbejdet med NYK Line vil være et springbræt for, at Northern Offshore Services for alvor kan blive en spiller i det globale offshore vind-marked, og vi er beærede over, at det velansete NYK Line har valgt at arbejde sammen med os, siger han.

NYK Line er et af verdens største rederier med en flåde på mere end 700 skibe inden for både container, bulk, tank og bilskibe. Moderselskabet NYK Group er desuden aktive inden for luftfart og landbaseret transport. 

Northern Offshore Services har mere end 60 fartøjer i flåden, hvoraf størsteparten sejler under dansk flag. 

Som Søfart tidligere har skrevet, har det globale offshore-vind marked udsigt til kraftig vækst i de kommende år, og ifølge analysehuset Wood Mackenzie står de danske offshore vind-rederier stærkt i konkurrencen. 

Læs mere: Dansk offshore-vind rider på vækstbølge

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172