23948sdkhjf

Samarbejdsaftale mellem Gen2 Energy og Hirtshals Havn baner vejen for grøn vækst

Hirtshals Havn og Gen2 Energy har indgået samarbejde om at udvikle Hirtshals Havn til et center for grøn brint. Dermed tager Hirtshals Havn et stort skridt på vejen mod en grønnere fremtid

En aftale mellem den norske energivirksomhed Gen2 Energy baner vejen for, at Hirtshals Havn kan blive strategisk brohoved for det norske selskabs logistikaktiviteter på det europæiske fastland. Samtidig giver det mulighed for, at Hirtshals Havn kan udvikle sig til en brinthub for produktion, distribution og bunkring af grøn brint til blandt andet skibe og den maritime sektor i de kommende år.

Det skriver Hirtshals Havn på sit nyhedssite.

- Vi er stolte over, at Gen2 Energy har udvalgt Hirtshals Havn som center for deres transport- og logistikaktiviteter af grøn brint, og det vil uden tvivl booste vores position som en vigtig spiller inden for grøn havneudvikling. Samtidig giver det vores eksisterende kunder nye, grønne muligheder og åbner døre for tiltrækningen af nye virksomheder - især inden for det grønne segment, siger Steen Harding Hintze, udviklingsdirektør for Hirtshals Havns grønne udviklingsselskab, som bliver lanceret den 20. september 2021.

Strategisk center

Brintproduktionen på Hirtshals Havn vil blive baseret på den grønne elproduktion fra de nuværende vindmøller på havnen samt de fremtidige møller, der vil blive opstillet på den nye havneudvidelse, som forventes at stå færdig i 2026.

Om Gen2 Energy

Gen2 Energy er en norsk virksomhed, som er dedikeret til at udvikle, bygge, eje og drive en integreret værdikæde af grøn brint.

Virksomheden sigter mod at have flere store produktionsfaciliteter til grøn brint i Norge og Nordeuropa samt et distributionsnet. 

- Hirtshals Havn har en ideel placering og repræsenterer en stor mulighed for, at Gen2 Energy kan komme ind på det danske marked for vindenergi og få adgang til vedvarende energi til produktionen af grøn brint. Hirtshals Havn har potentialet til at blive et vigtigt strategisk center for Gen2 Energys aktiviteter og samtidig koble produktionen af grøn brint i Danmark og Norge sammen med et stærkt og lovende marked i den nordvestlige del af Europa, udtaler Jonas Meyer, CEO i Gen2 Energy.

I forbindelse med Hirtshals Havns nye havneudvidelse forventes det, at der vil blive etableret en terminal for modtagelse af grøn brint fra Norge, som skal videredistribuere brint til virksomheder på Hirtshals Havn og til markederne i Europa. Gen2 Energys indtræden på det europæiske marked via Hirtshals vil være med til at styrke forsyningskæden af grøn brint til slutbrugerne.

Store potentialer

Foruden de ovennævnte muligheder på brintområdet, ser Hirtshals Havn også store afledte potentialer ved samarbejdet med Gen2 Energy.

- I forbindelse med produktionen af brint fra vindmøllerne bliver der frigivet ilt fra elektrolyseprocessen, som blandt andet kan understøtte udviklingen af landbaseret fiskeopdræt på Hirtshals Havn. Dette er blot en af de mange udviklingsmuligheder, som Hirtshals Havn kan forfølge, afslutter Steen Harding Hintze.

Artiklen er en del af temaet E-Fuels og PtX .

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rederiet Høj skifter navn
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
Nakskov Havn får lov til at udvide sejlrende til større skibe
Evergas-CEO fratræder til nytår
Ukrainsk maritim klynge optages i europæisk brancheorgan
Nordhavn Power Solutions på makers list til Molslinjens nye elfærger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.156