23948sdkhjf

Århundredets største transportopgave – Der skal flyttes 80 mio. ton jord

Anlæggelsen af den helt nye ø Lynetteholmen ud for København indebærer en gigantisk transportopgave, som danske vognmænd er klar til at løfte – også hvis det skal ske grønt og klimavenligt, mener ITD.

I alt forventes det, at der skal transporteres 80 millioner ton jord til anlæggelsen af Lynetteholmen. Udgangspunktet er, at jorden transporteres på lastbiler - og uanset hvilke miljøkrav, der vil blive stillet, vil danske vognmænd være klar til at levere den løsning, der efterspørges.

Det udtaler ITD’s adm. Direktør Carina Christensen.

- Det er en historisk opgave, og vores medlemmer står klar til at bistå med den gigantiske opgave.

Mere grøn transportbranche

Anlæggelsen af Lynetteholmen kommer til at strække sig over flere årtier og har dermed også mulighed for at præge transportbranchens omstilling til mere grøn og klimavenlig transport, fortsætter Cariona Christensen.

- Det kan ske ved gradvist at sætte stadig mere fokus på klimavenlig transport i udbuddene af transportopgaverne.

Efterspørger klimavenlig transport

- Vores medlemmer vil gerne den grønne omstilling, men vi kan ikke klare det alene, siger ITD-direktøren.

- Vi har behov for, at der rent faktisk er nogen, der efterspørger mere klimavenlig transport og har viljen til at betale merudgiften. Her er Lynetteholmen interessant, for det offentlige kan gå ind og vise, at klimavenlig transport nok er dyrere, men til gengæld også prisen værd, siger Carina Christensen.

Helt ny bydel

Lynetteholmen en helt ny bydel, der skal anlægges midt i Københavns Havn med plads til ca. 35.000 beboere og lige så mange arbejdspladser. Bydelen bliver anlagt som en ø og får navnet Lynetteholmen.

Selve anlæggelsen af øen er et gigantisk projekt. Øen kommer til at blive på 2,8 kvadratkilometer, hvad der svarer til knap 400 fodboldbaner, og vil på sigt rumme op til tre millioner kvadratmeter bolig og erhvervslokaler.

 

 

 

 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078