23948sdkhjf

Bredt flertal på Christiansborg stemmer ja: Danmark sender fregat til Guinea

Et bredt flertal i Folketinget har netop vedtaget at sende et dansk bidrag til Guineabugten for at bekæmpe pirateri. En fregat, en Seahawk-helikopter og en maritim indsatsstyrke på 25 soldater starter missionen til november

Det danske søværn skal bidrage til at skabe tryghed i verdens farligste farvand.

Det står klart efter alle folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten og Alternativet i dag har vedtaget at sende et dansk bidrag til Guineabugten fra november og fem måneder frem.

Siden november 2020 har tre danske handelsskibe været udsat for forsøg på kapring af pirater, og derfor er indsatsen vigtig set med danske maritime øjne, mener Danske Rederier.

”Situationen vest for Afrika er desværre uholdbar, så jeg er ovenud tilfreds med, at Danmark er sit ansvar som søfartsnation bevidst og nu sender en fregat afsted for at passe på vores søfarende. Det skylder vi dem. Stor tak til regeringen og et flertal af partier for det,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Problemerne med pirateri i Guineabugten er en mærkesag for Danske Rederier.

”Den danske fregat vil bestemt gøre en forskel, men Danmark kan ikke løfte opgaven alene. Vi er derfor glade for, at regeringen arbejder hårdt på at skaffe opbakning til, at andre lande følger trop og også beder deres grå skibe og andre kapaciteter sætte kursen mod Guineabugten,” siger Anne H. Steffensen.

I øjeblikket er Danmark allerede aktive for at sikre den maritime sikkerhed rundt omkring i verden.

Fagavisen Søfart har tidligere skrevet om den danske indsats i Hormuzstrædet, hvor Danmark har den overordnede ledelse for den franskledet mission i området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.098