23948sdkhjf

Bestyrelses-formand i Welltec: To oliekriser og en Coronakrise sled på direktøren

Det har været nogle hårde år for danske Welltec, der har været gennem flere kriser i løbet af de seneste 5-6 år, hvor virksomheden har måttet fyre mange ansatte og skære i omkostningerne.

Nu hvor Welltec er ude på den anden side af Corona-krisen, har stifter og administrerende direktør, Jørgen Hallundbæk valgt at trække sig som direktør og sælge yderligere ud af aktierne i hans livsværk. 

Det er fuldt forståeligt, mener bestyrelsesformand, Niels Conninck-Smith, som forklarer, at det har været hårdt arbejde at være direktør i Welltec de seneste år. 

- Med to oliekriser og en Coronakrise, så er der ikke noget at sige til, at han synes, det er nok nu, siger bestyrelsesformand i Welltec, Niels Conninck-Smith, som mener, at Welltec er kommet bedre igennem Corona-krisen og det seneste store fald i oliepriserne end konkurrenterne. Derfor er han fortrøstningsfuld.

- Da Corona-krisen ramte os var vi trænede i at håndtere en krise, forklarer han. 

Efter at Welltec nærmest lige siden begyndelsen i 1994 havde stor succes og voldsom vækst, så blev virksomheden ramt af et stort fald i oliepriser i 2015. Krisen i oliebranchen gik hårdt ud over Welltec, der bl.a. ved hjælp af undervandsroboter hjælper olieselskaberne med at bore nye oliebrønde og servicere de eksisterende. I løbet af fire år tabte Welltec 1,5 mio. kr. Virksomheden har derfor kæmpet med en stor og dyr gæld. Det ramte derfor også hårdt, da 2020 bød på både faldende oliepriser og en verdensomspændende Coronakrise. Men nu er Welltec, der præsenter deres regnskab i denne uge, ifølge bestyrelsesformanden ude på den anden side.  

- Firmaet er i fantastisk form. Det føles rigtig god, siger han.

At stifteren og direktøren i virksomheden, Jørgen Hallundbæk stopper, kommer ikke bag på bestyrelsesformanden, for det har været planlagt gennem en årrække. Men alligevel er det en speciel situation.

- Det er selvfølgelig dybt mærkeligt for Jørgen, at han stopper. Men han kan med stolthed se tilbage på en højteknologisk global virksomhed, som han har skabt. Man kan kun sige bravo til ham, lyder det fra bestyrelsesformanden. Bestyrelsesformanden ved ikke, hvilke planer Jørgen Hallundbæk, der i dag er bosat i Belgien, har.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094