23948sdkhjf

184.000 Bt stor oplægger kom i dag i havn i Skagen

Pandemien har gjort farvandet ud for Skagen populær til oplægning af krydstogtskibe – nu er et af de absolut største af slagsen inde forbi havnen

I dag mandag den 12. april anløber krydstogtskibet ’Iona’ fra det britisk baserede rederi P&O Cruises for første gang Krydstogtkajen i Skagen Havn for et teknisk kald.

Det skriver Skagen Havn i en pressemeddelelse.

’Iona’ er bygget på det tyske Meyer Werft i Papenburg og leveret til P&O Cruises i oktober 2020 og er nu rederiets flagskib. P&O Cruises er et datterselskab under Carnival Corporation.

Med en længde på 344,5 m og en bruttotonnage på 184.000 er ’Iona’, ifølge Skagen Havn, ikke blot verdens 6. største krydstogtskib for øjeblikket, skibet er samtidig det absolut største krydstogtskib, der nogensinde har anløbet Skagen Havn.

En af de faste på reden

’Iona’ har kun besætningsmedlemmer ombord, men under normale omstændigheder har skibet kapacitet til 5.200 passagerer og 1.800 besætningsmedlemmer. ’ Iona’ er blandt andet indrettet med 17 restauranter, 12 barer, fire swimmingpools og som noget helt specielt sit eget gindestilleri.

’Iona’ har siden sommeren 2020 flere gange ligget på reden ud for Skagen Havn i forbindelse med prøvesejladser m.v., men i dag er det første gang, at det store skib kommer til kaj. 

- Vi er meget glade for, at P&O Cruises har valgt Skagen Havn til tekniske anløb, hvilket også skyldes, at vi har kajkapacitet til at tage de helt store krydstogtskibe ind. En stor tak til SDK Shipping for at assistere hermed, udtaler havnedirektør Willy B. Hansen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.098