23948sdkhjf

Polen, Belgien og Sverige er nye mål for Ørsteds havvindparker

Ørsted venter fortsat at vækste på det europæiske marked, som ifølge selskabet stadig rummer store havvindmuligheder.

For nyligt sikrede Ørsted sig to store havvindprojekter i Polen, gennem sin polske partner PGE.

Det skriver Børsen.

På trods af, at Ørsted og flere af konkurrenterne har haft øjnene rettet mod de to vækstmarkeder - USA og Asien - så har Ørsted ikke sluppet blikket fra de potentielle muligheder, der gemmer sig i Europa.

Energikæmpen har ifølge avisen allerede opført projekter i Tyskland, Holland, Storbritannien og Danmark, og skuer nu mod andre attraktive markeder.

- Vi overvejer lige nu at gå ind i Belgien, og vi har etableret kontor i Sverige, siger Rasmus Errboe, som er regionsdirektør for havvind i Kontinentaleuropa, til Børsen.

- Der er ingen tvivl om, at vi forventer at være aktive i både Nordsøen, men også i Østersøen fremadrettet. Sydeuropa lader vente lidt på sig i forhold til Nordeuropa, men udviklingen går stærkt, så lad os se, hvad der sker, fortsætter han.

EU's nye havvindambitioner har været med til at skubbe flere projekter i gang og understøtter Ørsteds ambitioner om at ekspandere i Europa.

Ifølge avisen ændrede EU målet sidste år til mindst 60 gigawatt havvind i 2030, hvilket svarer til, at kapaciteten skal firdobles de næste knap ti år.

Det første fastlagte projekt med polske PGE, hvor selskaberne sammen skal udvikle, opføre og drive to havvindprojekter i Østersøen, ventes at stå klar i 2026, skriver Børsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141