23948sdkhjf

VIDEO: Fuldt lastet VLCC står i brand ud for Sri Lankas kyst

22 ud af 23 besætningsmedlemmer er bjærget fra brændende tankskib lastet med 270.000 ton råolie

Den fuldt lastede VLCC 'New Diamond' står i brand ud for Sri Lankas sydøstlige kyst.

Ritzau skriver med reference til nyhedsbureauet dpa og Sri Lankas luftvåben, at skibet er begyndt at lække bunker.

Et enkelt besætningsmedlem savnes. Ifølge Sri Lankas kystvagt fortæller de overlevende, at den savnede, en filippiner, har mistet livet i branden, der angiveligt opstod i maskinrummet efter en eksplosion i kedlen. Besætningen på 23 mand bestod af fem grækere og 18 filippinerne. 

Branden har siden spredt sig til apteringen. På billeder fra Sri Lankas luftvåben (se video herunder) ses der spor efter en oliefilm på havet, der kan stamme fra de 1700 ton bunker, der skulle være ombord på skibet. Ifølge de seneste meldinger fra landets kystvagt er der dog stadig ingen tegn på, at lastrummene er læk. 

Flammerne bliver bekæmpet fra flere skibe og fra luften i forsøget på at afholde branden fra at sprede sig til skibets lastrum, der vil kunne udløse en miljøkatastrofe. Der er beredskab nær skibet, som kan begrænse katastrofen, hvis den skulle indtræffe. Både den indiske og den srilankansk kystvagt er tilstede.

Læs også: Brandhærgede 'New Diamond' skal slæbes til Indien

Den Panama-flagede VLCC er lastet med omkring 270.000 ton olie. Skibet var på vej fra Mina Al Ahmandi i Kuwait til Paradip i Indien, da eksplosionen indtraf. 'New Diamond' befandt sig 38 sømil fra kysten, da der blev udsendt nødsignal fra broen. Siden er det drevet 13 sømil nærmere land, og skibet vil nu blive slæbt længere væk fra kysten. 

'New Diamond' er bygget i år 2000. Skibet er 333 meter langt, 60 meter bredt og har en kapacitet på 299.986 t.dv. Ifølge Tradewinds tilhører skibet rederiet New Shipping, men er på charter til Indien Oil Company.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157