23948sdkhjf

Smyril Lines nye godsrute viser stabil vækst på første halve år

I januar indsatte Smyril Line skibet ’Akranes’ på en ny rute imellem Thorlakshöfn på Island, Torshavn på Færøerne og Hirtshals. Thorlakshöfn ligger 40 km syd for den islandske hovedstad Reykjavik på Vestisland. Efter godt et halvt års service udviser ruten en stabil vækst på trafikken mellem Vestisland og Hirtshals.

Læs også: Smyril Line udvider flåden med et femte skib

Det skriver Hirtshals Havn på sit nyhedssite.

Smyril Line har over de seneste år realiseret en række strategiske tiltag, der har bragt rederiet på en klar vækstkurs samtidig med, at markedsområdet trin for trin er blevet udvidet. Efter udvidelse med en rute til Rotterdam for få år siden, er Vestisland kommet på rederiets rutenet her i 2020, hvormed Smyril Line dækker både det vestlige og østlige Island med ugentlige anløb i en ro/ro-trafik med løstrailere.

Cross docking i Hirtshals

- Vi kunne se potentialerne i at åbne en ro/ro-rute på det vestlige Island, idet vi med vores kompetencer på løstrailertrafik kan levere et konkurrencedygtigt produkt. På udviklingen i trafikken kan vi se, at markedet har reageret positivt på vores initiativ, og derfor forventer vi også en yderligere positiv udvikling, siger Smyril Lines adm. direktør Runí Vang Poulsen, og fortsætter:

- Der vil altid være udsving i trafikken på en ny rute, og corona-pandemien har naturligt nok påvirket os, men det overordnede billede er tydeligt.

Over de seneste år har Smyril Line gennem en række strategiske tiltag virkeliggjort en tydelig udvikling, der omfatter såvel bedre regnskabsresultater som investeringer i terminaler og tonnage.

Som en af rederiets strategiske investeringer, blev der i 2018 opført en logistikterminal på Hirtshals Havn, hvor rederiet udfører cross docking af egen trafik på Nordatlanten. Ud over egen trafik er der også åbent for samarbejde med andre transportører, der ser mulighederne i distribution til og fra f.eks. Norge med omlastning i Hirtshals.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156