23948sdkhjf

Smyril Line udvider flåden med et femte skib

Ekstra skib baner vejen til UK for Hirtshals og for Smyril Lines nordatlantiske hjemmemarked

Smyril Line har købt et ro/ro-skib fra det finske rederi Bore. Skibet får navnet ’Akranes’, når det overtages inden nytår.

Ifølge Smyril Line skal ’Akranes’ bruges til at etablere en ny fragtrute mellem Thorlakshöfn i den vestlige del af Island, Hirtshals og Tórshavn på Færøerne. Med etableringen af ruten får færøsk import en ny rute, der afgår fra Hirtshals fredag direkte til Tórshavn. Omvendt kan eksport blive fragtet fra Tórshavn tirsdag med ankomst i Hirtshals torsdag morgen.

’Akranes’s rute åbner i særdeleshed også op for nye muligheder på det islandske og skandinaviske marked, hvor skandinaviske og islandske import- og eksportvirksomheder får nye transittider samt en shortsea-løsning mellem Reykjavík-området og Skandinavien, anføres det i en pressemeddelelse fra det færøske rederi.

Med købet af ’Akranes’, bliver de to palle-ro/ro-skibe ’Hvítanes’s og ’Eystnes’s rute lagt om, så de fremover også vil sejle til Storbritannien. Således skal ’Hvítanes’ og ’Eystnes’ sejle mellem Tórshavn, Scrabster, Hirtshals og St. Petersburg.
Skibene afgår fra Færøerne fredag, ankommer i Scrabster lørdag og i Hirtshals mandag. Videre derfra går ruten ind i Østersøen og til St. Petersburg.

Med ’Hvítanes’s og ’Eystnes’s nye rute kan færøske eksportvirksomheder transportere gods i trailere direkte fra Færøerne til Scrabster fredag. Storbritannien er tæt knyttet til flere markeder, hvilket medfører nye muligheder.

- Det udvidede rutenet medfører også andre nye muligheder. F.eks. kan vi knytte Rusland, Baltikum og Danmark til Reykjavík-området, og samtidig vil Østisland og Færøerne blive knyttet til Storbritannien, Holland og Mellemeuropa.

- Med det nye fragtskib står Smyril Line endnu stærkere som den eneste ro/ro-fragtleverandør i Nordatlanten. Smyril Line vil fremover kunne yde bedre tjenester og have flere muligheder med fleksible og effektive transporttilbud, oplyses det endvidere fra Smyril Line.

’Akranes’ hed tidligere ’Bore Bank’, og blev bygget i 1998 på UMOE Sterkoder-værftet i Norge. Skibet er 138 meter langt og 23 meter bredt. Ifølge Smyril Line ventes skibet overtaget sidst i december 2019.

Det nye fragtskib sejler i øjeblikket under finsk flag med finsk besætning, som tæller 24 mand. Når Smyril Line overtager skibet, bliver det registreret i det færøske, internationale skibsregister, FAS, og skibet vil blive bemandet med færøsk besætning. ’Akranes’ bliver det femte skib i Smyril Lines flåde. De øvrige skibe er ’Norröna’, ’Mykines’, ’Hvítanes’ og ’Eystnes’.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.187