23948sdkhjf

Mr. Triple-E i spidsen for nyt Mærsk-institut for klimaneutral skibsfart

A.P. Møller Fonden skyder 400 millioner kroner i et nyt forskningscenter i København, som skal ledes af Bo Cerup-Simonsen

Sammen med en række andre store spillere som Siemens, NYK Line og MAN Energy Solutions lancerer A.P. Møller-Mærsk nu et uafhængigt forskningsinstitut, der skal gøre shipping klimaneutralt.

Det oplyser det danske selskab i en pressemeddelelse.

A.P. Møller Fonden skyder 400 mio. kroner i instituttet, der kommer til at ligge i København. Instituttet kommer til at hedde Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, og det skal blandt andet forske i nye brændstoftyper og teknologier.

FAKTA – Mærsk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping

Nyt uafhængigt forskningscenter med base i København. 

Muliggjort af en donation på 400 mio. kroner fra A.P. Møller Fonden.

Stiftet af følgende virksomheder:

  • ABS
  • A.P. Møller - Maersk
  • Cargill
  • MAN Energy Solutions
  • Mitsubishi Heavy Industries
  • NYK Lines
  • Siemens

I spidsen for centeret kommer til at stå Bo Cerup-Simonsen, der arbejder hos Mærsk med netop udviklingen af CO2-neutrale skibe. Han har tidligere blandt andet været med til at udvikle verdens dengang største skib – Triple-E.

Bo Cerup-Simonsen er glad for udnævnelsen:

- Mærsk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping giver en solid platform for hele økosystemet for at arbejde sammen, fremvise nye løsninger og identificere de næste skridt for at få det (en klimaneutral shipping, red.) til at ske, siger han.

I Mærsk-familien er Ane Uggla glad for, at hendes fars navn kommer til at pryde det nye forskningscenter.

- Med denne donation ønsker A. P. Møller Fonden at støtte bestræbelserne på at løse klimaudfordringerne i den globale skibsfart, siger hun i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Min far, Mærsk Mc-Kinney Møller var en visionær leder i den globale shippingindustri i mere end syv årtier. Han var bekymret over skibsfartens indvirkning på miljøet, og allerede i 1980'erne opfordrede han til brugen af lavt svovlindhold i brændstof – ligesom han var banebrydende med de første dobbeltskrogede olietankskibe i 1990'erne, der skulle minimere risikoen for olieudslip. Derfor er det en særlig glæde, at min fars navn knyttes til det kommende center.

Mærsks topchef, Søren Skou, får en plads i bestyrelsen for instituttet, der skal have omkring 100 forskere i folden. En tredjedel kommer fra selskaberne bag instituttet. Resten vil blive rekrutteret.

Læs også: Mr. Triple-E vender tilbage til Mærsk – skal udvikle det CO2-neutrale skib

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109