23948sdkhjf

Hirtshals Havn: Corona påvirker ikke potentialet på langt sigt

Der skal mere end en coronakrise til at tage optimismen fra Hirtshals Havn efter fremgang på både fisk, passagerer og biler

Efter et årsregnskab med et overskud på 10,3 mio. kroner ser Hirtshals Havn tilbage på 2019 med tilfredshed. 

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Nu ser havnen frem mod 2020 og 2021, som "forventes at blive nogle spændende og vækstprægede år" fremgår det. Her forventer havnen en positiv udvikling i tilførslerne af fisk, og at godstransporten vil fortsætte på det vækstspor, som det har fulgt det seneste årti.

Havnen er imidlertid også klar over, at den recession, der som konsekvens af COVID-19 pandemien, præger Europa, vil betyde en omsætningsnedgang i 2020. Det vil imidlertid ikke påvirke de langsigtede udviklingspotentialer, skriver havnen.

- Vi har en begrundet tiltro til, at vi kan fortsætte den vækst, vi har oplevet gennem de seneste 10 år. Den forventning er naturligvis begrundet i de aktiviteter og udviklingsarbejder, der allerede er sat i gang på havnen. Det er vores ambition, at de kommende år vil være præget af yderligere udlejning af arealer samt nye ruter til Hirtshals Havn. Derudover ser vi naturligvis frem mod opstart af godsjernbanetrafik i slutningen af 2020 eller starten af 2021, siger Anker Laden-Andersen, der er bestyrelsesformand for Hirtshals Havn, i pressemeddelelsen.

Største tilførsel af fisk

Optimismen udspringer givetvis af, at Hirtshals Havn oplevede vækst i en række af havnens vigtigste forretningsområder. Passager- og biltrafikken voksede med 2,9 pct. i forhold til 2018, omsætningen fra udlejning af arealer voksede med 4,7 pct., og havnen fik for alvor manifesteret sin position inden for den skandinaviske laksesektor med Hav Lines lakseterminal på Industrikajen.

Lakseterminalen bliver anløbet to-tre gange om ugen af slagteskibet 'Norwegian Gannet', som leverer laks fra laksefarme i henholdsvis Norge og Skotland. Samlet set har tilførslerne af fisk aldrig været større på Hirtshals Havn, og i 2019 nåede den samlede værdi af tilførslerne således 1,46 mia. kroner. 

Der var også vækst i godsvolumenen, som steg med 2,6 pct. til trods for, at danske havne i gennemsnit oplevede et fald i godstrafikken på 2,2 pct., skriver Hirtshals Havn med henvisning til Danmarks Statistik. 

Læs også: Fjord Line presset til at vise kulør

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156