23948sdkhjf

Danske Rederier bakker op om tiltag til besætningsskifte

International enighed skal sikre søfolks muligheder for at komme til og fra skibene trods corona, lyder det fra brancheorganisationen

Flere velmenende forslag til, hvordan det kan gøres muligt gennemføre de op mod 100.000 udskiftninger af besætningsmedlemmer, der normalt finder sted hver måned, har set dagens lys de seneste dage. 

International Chamber of Shipping (ICS) samt luftfartens modstykke, IATA, har råbt op. ECSA har skrevet til EU-Kommissionen. Og en ny alliance af rederier og management-selskaber, der blandt andre bakkes op af danske Norden, har set dagens lys på baggrund af samme agenda. 

I Danske Rederier er man også på sagen og har tæt dialog med søsterorganisationer i andre lande samt ICS, oplyser brancheforeningen i en pressemeddelelse.

- Tusindvis af besætningsmedlemmer har taget nogle ekstra lange ture under corona-krisen. Men så snart muligheden byder sig, skal de have mulighed for at blive afløst. Lige nu arbejder vi benhårdt for at skabe en international løsning, hvor besætningsmedlemmer bliver betragtet som nøglemedarbejdere under krisen, så de dermed undgår de restriktioner, som lige nu bliver indført over alt, siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier, i meddelelsen.

ICS og IATA forslår blandt andet, at man udpeger konkrete havne og lufthavne i nærheden til at håndtere besætningsskift, og som Søfart skrev i går, har en række rederier stillet næsten samme forslag. De peger på havnene Singapore, Houston, Rotterdam, Gibraltar, Jebel Ali, Fujairah, Hongkong og Shanghai som knudepunkter for besætningsskift.

- Både forslaget fra ICS og IATA og fra rederierne er gode forslag, som kan afhjælpe den svære situation med besætningsskift, siger Anne W. Trolle og fortsætter:

- Dog er det svært at sige, hvilke havne der er de rigtige at holde åbne for besætningsskift. Det er afgørende, at vi undgår en masse lokale og sporadiske løsninger, og derfor er vores fokus at holde så mange havne åbne for besætningsskift som muligt og finde en fælles international løsning.

Op mod 100.000 søfarende af- eller påmønstrer hver måned handelsflåden rundt om i verden.

Læs mere: Norden støtter internationalt opråb om besætningsskifte

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173