23948sdkhjf

Amerikansk hjælpepakke kan gavne danske rederier

En gigantisk økonomisk hjælpepakke er godt nyt for danske rederier, der har USA som sit næststørste eksportmarked

Tidligt torsdag morgen dansk tid kom den nyhed, mange havde ventet: Senatet godkendte en hjælpepakke til amerikansk økonomi på svimlende 2.000 mia. dollar, som skal gå til at holde gang i privatøkonomien og forbruget hos de mange amerikanere, der står til at miste deres arbejde som følge af corona-krisen.

I en pressemeddelelse understreger Danske Rederier, at morgenens melding om hjælpepakken en god nyhed, eftersom USA er det næststørste eksportmarked for brancheorganisationens medlemsvirksomheder. 

- Hvert år anløber over 5.000 danske skibe en amerikansk havn, og USA står alene for ni pct. af rederiernes eksport, så det er klart, at det er ekstremt vigtigt for os, at hjulene holdes i gang, og konsekvenserne af corona-virussen bliver så små som mulige for amerikanerne, siger Jacob K. Clasen, direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier.

- Samtidig er USA’s økonomi verdens største, og derfor spiller det amerikanske marked selvfølgelig også en kæmpe rolle i, hvordan verdenshandlen vil udvikle sig de kommende måneder. Det er for tidligt at sige noget om nu, men hjælpepakken her vil i hvert fald trække i den rigtige retning, siger Jacob K. Clasen i meddelelsen.

Kina er med 14 pct. rederiernes største eksportmarked. USA er nummer to med ni pct., mens Storbritannien er på tredjepladsen med fem pct.

Læs også: CORONA: Bemalingen bedrager i container-shipping

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109