23948sdkhjf

Her er fremtidens maritime mekka i Esbjerg

Planerne for Esbjergs kommende mekka for vandsport blev afsløret ved et arrangement tirsdag eftermiddag, og det samme blev vinderen af projektkonkurrencen. 

Alliancen mellem den københavnske tegnestue Werk, det norske arkitektfirma Snøhetta og det rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen havde den rette opskrift på et succesfuldt projekt, navngivet Lanternen.  

Maritimt Center "Lanternen"

  • Det forventede projekt er på ca. 3000 kvm.
  • Byggeriet vil koste ca. 49,7 mio. kr.
  • Lokale og Anlægsfonden har givet 530.000 kr. til arkitektkonkurrencen.
  • Claus Sørensen Fonden og Alice og Tage Sørensens Fond støtter det kommende byggeri med i alt 11 mio. kr.

Holdet får nu lov til at blive totalrådgiver på realiseringen af det maritime center ved Esbjerg Strand.

I bedømmelsen lød det bl.a., at "forslaget udmærker sig ved på fornemste vis at kombinere ønsket om en fascinerende og nyskabende arkitektur med høj funktionalitet og intentionen om at skabe en ramme, som understøtter fællesskabet og skaber en ny samhørighed mellem aktørerne. Forslaget har med et stærkt hovedgreb skabt et samlende og meget identitetsskabende bygningsværk". 

Fire meget forskellige forslag
Målet for konkurrencen har været at skabe et Maritimt Center, som både har funktionelle og identitetsskabende kvaliteter med klare referencer til havnen og havet. Stedet skal formå at samle nuværende aktive udøvere af forskellige vandsportsdiscipliner samtidig med, at nye udøvere også skal kunne komme til. 

Fire totalrådgiverhold blev i maj i år inviteret af Claus Sørensens Fond, Alice og Tage Sørensens Fond, Lokale og Anlægsfonden og Esbjerg Kommune til at komme med deres bud på, hvordan det kommende Maritimt Center kan tage sig ud. De fire afleverede deres endelige projekter til bedømmelse den 6. november.

De fire bud

Arkitektfirmaet 3xN havde udarbejdet et projekt i samarbejde med Orbicon, Holsting Architect-support, GHB landskabsarkitekter og FM Bygningsdrift.

Dorthe Mandrup havde allieret sig med AB Clausen og Marianne Levinsen Landskab. 

Friis & Moltke Architects var gået sammen med Green Sustainable Landscape og Rambøll. 

Arkitektfirmaet Werk i samarbejde med Snøhetta og Oluf Jørgensen.


Det skal ske nu
Efter kåringen af vinderprojektet fortsætter en involverende proces, hvor der – ligesom før konkurrencen - vil blive afholdt workshops med kommende brugere, der kan udvikle projektet yderligere for at nå det bedst mulige projekt. 

Det forventes, at byggeriet starter i slutningen af 2020.

Bygningen skal opføres i træ og står efter planen færdig i slutningen af 2021 eller starten af 2022. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094