23948sdkhjf

Farligt gods: Mærsk-konkurrent hæver barren for bøder

Efter at det tyske containerrederi Hapag-Lloyd i sidste uge indførte bøder på 15.000 dollar for hver container med farligt gods, der ikke er deklareret korrekt, begynder flere andre containerrederier at følge trop med lignende tiltag. 

Det skriver Splash.

Blandt andre har Hyundai Merchant Marine, der indtil for nylig arbejdede sammen med Mærsk/MSC-alliancen 2M, også indført en bødestraf på 15.000 dollar. Evergreen tager dog prisen for at varsle den hidtil største bøde – 35.000 dollar pr. container med farligt gods, der er fejlagtigt eller mangelfuldt deklareret. Det svarer til 233.000 kroner. 

Ifølge mediet har Mærsk endnu ikke taget endelig stilling til, hvor meget det skal koste afskibere at sende farligt gods afsted uden korrekt deklarering. 

Mangelfuld deklarering af farligt gods har ført til flere alvorlige containerbrande i løbet af de seneste år. Imens flere containerrederier altså nu er begyndt at indføre anseelige bødestraffe for forsømmelsen, lyder det dog fra iagttagere, at bøderne langt fra står mål med forbrydelsen, og at de måske i bedste fald bare dækker omkostningerne forbundet med kontrol. 

Andre igen peger på, at rederierne kan komme risikoen for containerbrande til livs ved at sløjfe det tillæg, der er på fragt af farligt gods. På den måde vil man fjerne incitamentet til at snyde med deklareringen. 

Læs også: Udbrændte 'Maersk Honam' er genopstået

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142