23948sdkhjf

Udbrændte 'Maersk Honam' er genopstået

Efter en genopbygning af de helt store, er det nu tidligere containerskib 'Maersk Honam' blevet sat på søen som 'Maersk Halifax'.

'Maersk Honam' blev ramt af en stor containerbrand i marts sidste år. Ud af 23 besætningsmedlemmer mistede de fem livet, og først tre måneder senere blev skibet bragt til kaj i Jebel Ali, hvor losningen kunne begynde.

Store dele af det 353 meter lange skib, herunder apteringen, stod ikke til at rede. I februar i år kunne den "sunde" del af skibet – et 228,5 meter langt stykke fra midten af skibet til agter – så fragtes til genopbygning hos Hyundai Heavy Industries Shipyard i Sydkorea. 

Læs også: BILLEDSERIE: Se 'Maersk Honam' på vej mod værft i Sydkorea

Her er det blevet sat sammen med en ny forreste del, imens den udbrændte del bliver ophugget i Dubai. 

Mærsk tog levering af skibet den 1. august, og det gik i drift i går, oplyser Mærsk. Skibet er et af 11 Mærsk-skibe i H-klassen, som har en kapacitet på 15.226 TEU og opererer på ruten Asien-Middelhavet. 

Det fremgår ikke, hvad der ligger til grund for navnet 'Maersk Halifax'. Det er dog slående, at ligesom containerbranden på 'Maersk Homan' formodes at være brudt ud i en container med farligt gods, bliver der peget på samme årsag i forbindelse med en af dette års mest omtalte containerbrande – den på Hapag-Lloyds 7.510 TEU store 'Yantian Express'. Branden brød ud på vej til den canadiske havn Halifax.

Læs også: Hapag-Lloyd varsler store bøder for fejldeklareret farligt gods

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203