23948sdkhjf

Maskinmestre debatterede beskæftigelse og uddannelse ved konference

KONFERENCE: Ved en nordisk konference for maskinmestre og skibsofficerer diskuterede deltagerne, hvordan man ved styrkelse af uddannelserne fastholder en høj beskæftigelse i faget.

Nordiska Maskinbefälsfederationen (NMF), som repræsenterer cirka 30.000 maskinmestre og skibsofficerer i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne, var mandag vært ved en nordisk maritim uddannelses- og forskningskonference på Christiansborg i København. 

 

På konferencen blev der sat fokus på den fortsatte udvikling af den nordiske maritime sektor, den maritime sektors uddannelseskvalitet i henhold til internationale konventionskrav og forskning inden for det nordiske maritime område samt udvikling af rammebetingelser og nye muligheder for den maritime sektor i Norden, herunder det arktiske område.

                       

”I de nordiske lande har vi nærmest fuld beskæftigelse med en ledighed på under to procent, som vi forventer falder yderligere. Vi forventer, at den høje beskæftigelse for maskinmestre fortsætter – også når der kommer flere nyuddannede ud på arbejdsmarkedet. Flere uddannes, og flere får job. Vi er derfor opmærksomme på, at en af flere udfordringer er at fastholde den høje kvalitet på uddannelserne,” sagde Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening, fra talerstolen i Christiansborgs fællessal.

 

Brug for vidensindsprøjtning 

Per Jørgensen kom også ind på konklusionen i en ny rapport, der er udarbejdet som et led i regeringens Vækstplan for Det Blå Danmark. Her fremhæves det, at de maritime virksomheder har brug for en vidensindsprøjtning for at være bedre rustet til fremtidens udfordringer, som angiveligt kræver løsninger, der går på tværs af traditionelle forskningsskel. Derfor har udvalget udpeget fire vigtige fokusområder inden for maritim forskning, hvor der er behov for ny viden.

 

Det drejer sig om mere miljøvenlige og energieffektive maritime teknologier og systemer, effektiv operation, drift og vedligehold af skibe, optimering af transportkæder og logistik, og sikkerhed, sundhed og arbejdsmiljø i søfarten.

 

I rapporten anbefales det, at relevante aktører fra forsknings- og uddannelsesinstitutioner, virksomheder, brancheorganisationer, Søfartsstyrelsen med flere går sammen om at løfte opgaven.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078