23948sdkhjf

Danske skibe topper listen i havnestatskontrol

For fjerde år i træk topper danskflagede skibe ranglisten i havnestatskontrolsystemet Paris MoU

Der er EM i atletik og fodbold, og så er der EM i havnestatskontrol. 

I den sammenhæng ligger dansk skibsfart igen helt i top på den netop udsendte hvidliste fra Paris MoU over hvor gordt flagstaternes skibe klarer sig under havnestatskontrollerne i Paris MoU-landenes havne.

Havnestatskontrolregimet Paris MoU har netop offentliggjort deres nye præstationslister, hvor danske skibe for fjerde år i træk markerer sig med en placering helt i top på hvidlisten. 

Også inden for Tokyo MoU’s havnestatskontrolregime, der dækker Asien, er danske skibe fortsat på hvidlisten med en placering som nummer 7.

Danmark er desuden igen placeret på US Coast Guards Qualship 21-liste, som dækker havnestatskontroller i USA. Listen er bl.a. baseret på de seneste tre års inspektioner og tilbageholdelser af skibe.

I en pressemeddelelse kalder Martin John, synschef hos Søfartsstyrelsen, det meget positivt, at Danmark igen i år rangerer i toppen af de internationale opgørelser over flagstaternes performance. 

- Det vidner om, at dansk skibsfart fortsat gør en stor indsats for sikkerhed og kvalitet. Der er dog stadig tilbageholdelser som burde være undgået. Så det er vigtigt, at vi ikke hviler på laurbærrene, men fortsætter arbejdet med at sikre, at skibene hele tiden lever op til internationale standarder for sikkerhed, sundhed og miljø samt ordentlige arbejdsvilkår for de søfarende, siger Martin John. 

Du kan finde Paris MoU's nye præstationslister her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093