23948sdkhjf

Fagforening om salg af Oslo-ruten: Beklageligt men godt at medarbejderne er sikret

Fagforbundet hæfter sig dog ved, at medarbejderne er sikret samme vilkår i deres nye job hos Gotlandsbolaget som i DFDS

Nyheden om DFDS' salg af Oslo-ruten til svenske Gotlandsbolaget har skabt travlhed hos Metal Maritime, som er den største fagforening i DFDS for alle stillinger på skibene undtagen maskinmestre, elektrikere og tjenere.

I dag klokken 11 deltog fagforeningen i et informationsmøde med de ansatte om bord på 'Pearl Seaways', hvor også DFDS og Gotlandsbolaget var repræsenteret.

- Umiddelbart er det med beklagelse, jeg har modtaget informationen om, at DFDS ikke længere skal operere på Oslo-ruten. Når det er sagt, så har jeg forståelse for de overvejelser, der ligger til grund for beslutningen hos DFDS, skriver Ole Phillipsen, formand for Metal Maritime, i en kommentar til nyheden. 

Han henviser til, at DFDS har drevet Oslo-ruten i over 158 år, men nu har valgt at satse mere på logistik og mindre på ren passagerskibsdrift. 

Beholder job og vilkår 

Gotlandsbolaget overtager ruten og dets to skibe, 'Pearl Seaways' og 'Crown Seaways', til november i år, og de 675 søfarende beholder deres nuværende ansættelsesvilkår.

- Vi er glade for, at vi har kunnet sikre, at de ansatte på Oslo-ruten beholder deres job og ansættelsesvilkår under den nye ejer. Vi har et stærkt og tillidsfuldt samarbejde med DFDS, og vi er overbeviste om, at dette vil fortsætte med Gotlandsbolaget, fastslår Ole Phillipsen. 

Køberen, Gotlandsbolaget, er et svensk rederi med fokus på passagerskibsdrift og oplevelsesturisme. 

- Vi forventer, at den nye ejer vil videreudvikle Oslo-ruten og tilføre ny tonnage, hvilket vil sikre arbejdspladser til danske søfarende i fremtiden, lyder det fra Ole Phillipsen. 

Udover medlemsmødet på 'Pearl Seaways' i dag, har Metal Maritime planlagt medlemsmøder om bord på 'Crown Seaways' i morgen, når skibet er i havn, og møder med tillidsrepræsentanterne fra begge skibe.

Når der om 10-12 dage har været besætningsskifte, afholder fagforbundet igen medlemsmøder om bord på både 'Pearl Seaways' og 'Crown Seaways', oplyser Metal Maritime. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083