23948sdkhjf

Mærsk-ansatte er gået hjem: Utilfredse med kompensation for forkerte svar på narkotest

110 havnearbejdere på containerterminalen i Aarhus Havn er utilfredse med Mærsks kompensationer for falsk positive prøvesvar i uanmeldte narko- og alkoholtests

Mærsks containerterminal i Aarhus Havn har siden i går været ramt af en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, hvor 110 af terminalens havnearbejdere har nedlagt arbejdet. 

Det skriver mediet Finans

Havnearbejderne er utilfredse med Mærsks regler for kompensation til medarbejdere, der testes falsk positive for narko eller alkohol. 

Det er Mærsk-selskabet APM Terminals, der opererer containerterminalen i Aarhus Havn, og som udfører uanmeldte narkotika- og alkoholtests på sine havnefaciliteter. 

Proceduren er, at en positiv test kan føre til midlertidig suspension, indtil der foreligger et kontrolsvar på en opfølgende blodprøve. Og det forlænger den tid, som den suspenderede medarbejdere ikke må arbejde. 

- Det, de er blevet sure over, er, at der er en gruppe, som er blevet frikendt, og som ikke har fået den aftalte løn af Mærsk. Som jeg hører det, så har Mærsk anerkendt, at de skylder dem penge, og der er indkaldt til skurmøde igen i morgen (i dag), og så må vi se, hvor den lander, siger Thorkil Jansen, formand for 3F Transport, Logistik og Byg i Aarhus til Finans. 

Han oplyser, at nedlæggelsen af arbejdet er overenskomststridig.

APM Terminals, som opererer containerterminalen i Aarhus Havn, bekræfter arbejdsnedlæggelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098