23948sdkhjf

Skibstrafikken i Storebælt er genoptaget

Advarslen mod at sejle i Storebælt er ophævet

Midt på eftermiddagen opstod en ganske usædvanlig situation i Storebælt nær Korsør. Her ligger fregatten Niels Juel, der er udrustet med et harpoon-missil.

Under en obligatorisk test opstod et teknisk problem med løfteraketten, boosteren, der blev aktiveret. Specialister blev tilkaldt for at løse problemet

Der blev straks udsendt varsel, og både skibs- og lufttrafik blev lukket i fareområdet, der var vurderet til at være op til fem-syv kilometer fra Flådestation Korsør i en højde af cirka 1.000 meter ud over vandet i sydlig retning og ikke i retning af Storebæltsbroen.

Begge disse forholdsregler blev afblæst cirka klokken 20.00 og trafikken kan nu bevæge sig frit igen, oplyser Forsvaret.

 - Jeg er netop blevet kontaktet af skibet, som fortæller, at specialisterne har været igennem de trin, som de skulle igennem, og de kan nu meddele, at faren er drevet over, siger Bo Overgaard, næstkommanderende i Søværnskommandoen, til DR.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses specialister undersøgte i løbet af eftermiddagen, om der var tale om en armering af løfteraketten eller om det var en elektronisk fejlmelding.

De gennemførte en række forskellige tests og kunne på den baggrund konstatere, at boosteren ikke var armeret, og at der ikke længere var risiko for, at missilet kunne blive affyret, hedder det i en pressemeddelelse fra Forsvaret.

På sitet vesselfinder.com kunne man, mens varsel var gældende, se fartøjer bevæge sig i ring eller ligge helt stille. Men nu glider skibstrafikken som vanligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096