23948sdkhjf

Lodser indtager opdateret base ved Odense Fjord

Efter en stor grøn renovering har DanPilot indviet sin opdaterede lodsstation ved Odense Fjord tæt på Lindøterminalen

DanPilot indviede fredag sin nyrenoverede lodsstation ved Gabet ved Odense Fjord. 

Efter en omfattende grøn renovering kan lodsstationen, som ligger tæt på Lindøterminalen, understøtte 24-timers drift året rundt. 

Det oplyser DanPilot i en pressemeddelelse. 

Med investeringen ved Odense Fjord sikrer vi både et bedre arbejdsmiljø for vores medarbejdere og skaber en mere bæredygtig base nord for Odense Erik Merkes Nielsen, adm. direktør i DanPilot

DanPilots adm. direktør Erik Merkes Nielsen glæder sig over at kunne byde medarbejderne velkommen tilbage til den nyrenoverede og grønnere lodsstation.

- Det er vigtigt for os at tilbyde gode og fremtidssikrede rammer for vores bådførere og lodser, hvilket også kommer vores kunder til gode, siger Erik Merkes Nielsen.

Bæredygtig base tæt på Lindø

I 2023 overtog DanPilot bygningen ved Gabet på Fyn efter flere år som lejer. 

Renoveringen har transformeret lodsstationen om til en moderne arbejdsplads, der opfylder behovene hos de ansatte, som assisterer fartøjer i dansk farvand døgnet rundt. 

- Med denne investering ved Odense Fjord, sikrer vi ikke kun et bedre arbejdsmiljø for vores medarbejdere, men vi har også fået muligheden for at skabe en mere bæredygtig base nord for Odense og på den måde bidrage til den grønne omstilling, siger Erik Merkes Nielsen, adm. direktør i DanPilot.

Renoveringsarbejdet på lodsstationen har haft særligt fokus på bæredygtighed med bl.a. forbedret isolering og energieffektive løsninger som led i DanPilots ambition om at mindske miljø- og klimapåvirkningen. DanPilot har ligeledes prioriteret at bruge lokale håndværkere til istandsættelsen. 

DanPilot

  •  DanPilot er en selvstændig offentlig virksomhed ejet 100 pct. af den danske stat.
  • DanPilot lodser skibe, der sejler transit mellem Skagen og Gedser/Allinge gennem Storebælt og Øresund og skibe, der skal ind og ud af danske havne.
  • DanPilot har 16 lodsstationer i Danmark og yderligere fem bådpladser. 
  • I alt har DanPilot ca. 400 medarbejdere, heraf ca. 200 lodser og ca. 115 bådførere. 
  • DanPilot har hovedkvarter i Svendborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094