23948sdkhjf

Søfolk i appel: Vi har ikke meldt os til at blive skudt på

Søfarende er trætte af snakken om fragt og penge frem for menneskeliv

Nu trækker verdens søfarende en streg i sandet.

Efter to måneder med angreb på civile fragtskibe i det Røde Havn har foreningen Sailor's Society nu råbt vagt i gevær på vegne af de søfarendes helbred og psykiske velbefindende ved at sejle i de kriseramte farvande.

Foreningen synes, der er for meget snak om fragtruter og tabte penge, og hvor lidt om, hvad det koster den enkelte sømand m/k på det personlige plan at gå på arbejde.

Det skriver Splash247.

- Søfarende har ikke meldt sig til at blive skudt på, siger chef for Sailor's Society Sara Baade til mediet.

Hun fortæller, at søfarende er "meget nervøse" for at sejle i Det Røde Hav, og at turen rundt om Afrikas Horn heller ikke udgør et ønskværdigt alternativ, fordi der er frygt for clykloner og pirateri på den tur.

- I bedste fald bliver sømændene forsinkede hjem til deres familier, som de allerede har været adskilt fra i måneder, siger Baade til Splash247.

30 angreb

Mere end 30 skibe er blevet angrebet i Det Røde Hav af Houthi-bevægelsen, herunder også et skib fra Mærsk.

Det har fået verdens rederier til at droppe turen i gennem Det Røde Hav og i stedet sejle rundt om Afrika, med de økonomiske konsekvenser, der følger med det. 

En international operation - med dansk opbakning - har angrebet houthi-bevægelsen for at få dem til at stoppe deres angreb mod civile fragtskibe.

EU har også for nyligt fordømt det, der sker i Det Røde Hav, og Arsenio Dominguez fra IMO har understreget, at søfolk er uskyldige ofre.

Desuden lovede han, at familier og pårørende til berørte søfolk vil kunne få hjælp igennem et krisenetværk.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08