23948sdkhjf

Henrik knækkede, efter han var med til at befri sømænd fra pirater

- Det blev min mission i livet at sørge for, at søfolk ikke blev taget til fange, så de ikke skulle rådne op i fangenskab og få tæsk dagligt. Jeg fortryder ikke noget som helst. Jeg har været oppe. Jeg har været nede. Jeg har PTSD. Jeg er på fleksjob, og jeg har haft alkoholproblemer. Jeg har det godt.

Sådan siger Henrik Christensen i et omfattende interview på TV2 Østjylland, og der er fri adgang til at læse hele artiklen.

Han var for ti år siden med til at befri de to sømænd Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez, der var taget til fange af pirater i Aden-bugten og som endte med at sidde 838 døgn i fangenskab i Somalia.

Henriks mission var at redde andre søfolk: Det endte med, at han selv knækkede

Henrik Christensens rolle var at være co-pilot i en helikopter. Han skulle blandt andet holde styr på, hvor helikopteren var i forhold til moderskibet og fjenden. 

I Adenbugten, når helikopteren var på piratjagt, bestod besætningen også af en mand, som sad ved det tunge maskingevær, der pegede ud af den åbne dør. Og bagerst sad en soldat fra frømandskorpset som snigskytte.

- I almindelig søkrig er taktikken, at holde helikopteren helt uden for fjendes rækkevidde. En russisk destroyer har en rækkevidde på 30 kilometer. Men dernede skulle vi lige pludselig flyve helt tæt på. Det var en helt anden modus, siger Henrik Christensen.

Danske gidsler frigivet

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094