23948sdkhjf

Nu undersøges alternative muligheder for fast forbindelse mellem Als og Fyn

Transportministeriet og Sund & Bælt udvider nu undersøgelsesområdet for en kommende mulig fast forbindelse mellem Als og Fyn

Udfordringer med både miljøet og havbundsforhold får nu parterne bag undersøgelserne af en fast forbindelse mellem Sydfyn og Als til at se på andre placeringer af en kommende mulig fast forbindelse.

Det fortæller Transportministeriet på sin hjemmeside.

Det oprindelige forslag til en forbindelse lå, hvor færgeforbindelse er placeret i dag, men nu vil parterne undersøge en placering nord for denne placering.

Sikker sejlads

"Forundersøgelsen er en del af aftalen om Infrastrukturplanen 2035. De foreløbige analyseresultater har vist, at der er udfordringer i det eksisterende undersøgelsesområde i forhold til såvel Natura 2000-området, geotekniske funderingsforhold og sikkerheden i forhold til sejlads i området," skriver ministeriet.

- Jorden i havbunden er meget blød mange stedet, så ved at udvide undersøgelsesplanen forsøger man at finde steder som er mere stabile og i balance med naturen, siger Benny Engelbrecht, der er finansordfører i Socialdemokratiet til TV Syd.

Parterne har ikke sat dato for, hvornår undersøgelserne er færdige, og uanset resultatet, så vil en fast forbindelse kræve en nye vedtagelse i Folketinget.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203