23948sdkhjf

Concordia Maritime sælger to af sine tre sidste skibe

Det svenske rederi Concordia Maritime, som fortsat har et dansk datterselskab af samme navn, har underskrevet en aftale om at sælge produkttankskibene 'Stena Premium' og 'Stena Progress'. Efter salget består selskabets flåde kun af ét skib, Stena Polaris, som er udlejet og sejler i USA.

Det fremgår af en pressemeddelelse

'Stena Progress' og 'Stena Premium' blev bygget i henholdsvis 2009 og 2011 og har siden 2021 været udliciteret på en femårig kontrakt til Stena Bulk, som igen har udliciteret skibene på en kombination af korte og mellemlange kontrakter. 

Concordia Maritime oplyser i pressemeddelelsen, at levering af skibene forventes at finde sted i tredje kvartal i år. Transaktionen generere en likviditetstilførsel på cirka 100 mio. svenske kroner.

- Gennem salget fortsætter vi med at drage fordel af det stærke marked og det høje prisniveau for ældre skibe. Som tidligere meddelt er der et intensivt arbejde i gang med at fastlægge selskabets fremtidige retning og drift. Arbejdet skrider frem, og vi har store forhåbninger om at kunne præsentere mere information i anden halvdel af 2023," siger Erik Lewenhaupt, CEO for Concordia Maritime, i pressemeddelelsen.

Svensk rederi vil ombygge tankskib til containerskib

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.829