23948sdkhjf

Esbjerg har allieret sig med Cowi og Arkitema i kampen mod elementerne

Mur skal beskytte Esbjerg mod stormflod

Planerne for en kommende stormflodssikring af Esbjerg bliver nu mere konkrete.

Særligt strækningen fra udviklingsområdet Esbjerg Strand til efter Niels Juels Gade nærmere Esbjerg centrum vurderes til at være i størst risiko ved stormflod, og det skal en kommende sikringslinje tage højde for.

Det oplyser Esbjerg Kommune efter, at en strategi for stormflodssikring ved den nordlige del af havnen netop godkendt af kommunens Plan- & Byudviklingsudvalg.

Esbjerg Kommune har igangsat et forprojekt, hvor Cowi og Arkitema er rådgivere. Forprojektet udspringer af en klima- og risikostyringsplan, som Esbjerg Kommune har udarbejdet efter at EU’s Oversvømmelsesdirektiv udpegede Esbjerg, som et af de steder, hvor der vil være en særlig risiko for oversvømmelser i fremtiden.

Mur mod bølgerne

Strategien står på to ben. I første omgang etableres en mur, som sammen med bygninger og porte skal beskytte byen mod stormflod.

Forprojektet tager udgangspunkt i en mur, der vil være cirka 90 cm høj vest for H E Bluhmesvej, som løber parallelt med men på afstand af vandet. Murens udformning skal passes ind i det eksisterende bymiljø og vil fremstå med forskellige udsmykninger og grønne planter, så det ikke bare er gråt beton.

På den længere bane udvikles en grøn forbindelse, som knyttes på den Grønne Ring. Den grønne forbindelse vil være et hævet terræn måske i form af en vold, hvor det vil være muligt at færdes for gående og cyklister.

– Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn arbejder tæt sammen om denne opgave, fortæller Henrik Studsgaard, direktør for Teknik & Miljø, og fortsætter:

– Det er vigtigt at finde den rette balance mellem at lave en stormflodssikring, som virker, og samtidig sikre, at virksomhedernes aktiviteter ikke begrænses. Derfor går der nu også en dialog i gang med virksomhederne langs området, der inviteres til et møde om projektet i slutningen af maj.

Det færdige forprojekt skal danne grundlag for en ansøgning om medfinansiering fra den statslige pulje til kystbeskyttelse. Med finansieringen på plads, vil sikringslinjen blive etableret i 2025 og frem til 2027.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11