23948sdkhjf

Georg Stage lobbyer efter ekstra togt på næste finanslov

Skoleskibet 'Georg Stage' sejler i år sine foreløbigt sidste to årlige togter. Den seneste to-års bevilling på den forrige finanslov, hvor der er penge til dobbelttogter, udløber med udgangen af 2023.

Men allerede nu gør Stiftelsen Georg Stages Minde opmærksom på pengeproblemet. Det sker i en pressemeddelelse, hvor skibets direktør fremhæver, at "Verdens ældste skoleskib kan sejle regeringen i mål med HPX".

- Vi har en rasende populær ungdomsuddannelse med lavt frafald og praktisk talt ingen arbejdsløshed bagefter. Vores uddannelse bliver søgt af alle køn og klasser og har netop den balance mellem praksis og teori, som den nye HPX-uddannelse sigter imod, siger skoleskibets direktør Asser Amdisen.

Georg Stage har 150-200 ansøgere til hvert togt, men max. 63 pladser. Undervisningsministeriets tal viser, at efter syv kvartaler er hele 99,5 pct. af eleverne i job eller uddannelse. Det på trods af at hele 70 pct. af skoleskibets elever har enten en afbrudt eller ingen uddannelse bag sig, når de går om bord.

Derfor vækker det undren, skriver Stiftelsen Georg Stages Minde, at skoleskibet står til at blive beskåret, når man i stedet kunne udnytte erfaringerne. Siden 2019 har Georg Stage fået bevillinger til to togter om året, men de udløber nu, så fremover risikerer skoleskibet at skulle ligge stille halvdelen af året.

- Vi vil gerne fortælle både erhvervsskoler og eventuelt den nye HPX om vores erfaringer med at opbygge en attraktiv ungdomsuddannelse, men det kræver, at vi faktisk får mulighed for at uddanne nogle unge mennesker, siger Asser Amdisen.

I regeringsgrundlaget "Ansvar for Danmark" opstiller regeringen bl.a. fire ønsker til uddannelser for unge: De skal tiltrække de unge til erhvervsuddannelserne, de skal arbejde både teoretisk og praktisk, de skal sætte de unge i stand til at arbejde for miljø og grøn omstilling, og der skal være arbejde til de unge bagefter.

- På Georg Stage lever vi op til alle krav som regeringen stiller, så jeg håber, politikerne vil se værdien i fortsat at lade os sejle. Til gengæld stiller vi os gerne til rådighed for udviklingen af både nye og allerede eksisterende uddannelser, siger Asser Amdisen i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078