23948sdkhjf

Russiske krigsskibe i Østersøen peger på mulig russisk involvering i sabotage

Analyse af russiske flådefartøjers bevægelser i Østersøen peger på russisk involvering i sabotage af Nord Stream, skriver tysk medie

Det tyske medie T-online har i samarbejde med den danske private efterforsker Oliver Alexander undersøgt blandt andet russiske flådebevægelser i Østersøen omkring de to eksplosionssteder og vurderer på den baggrund, at sandsynligheden taler for russisk indblanding i sabotagerne. Det skriver Finans.dk.

T-online har forelagt oplysningerne til en anonym kilde inden for efterretningsvæsenet, der har bekræftet vurderingen som den mest sandsynlig indtil nu.

Rusland kræver svar fra Danmark om Nord Stream-sabotage

Oliver Alexander anvender åbne kilder som Marinetraffic, satellitfotos, pressemeddelelser og sociale medier til at samle et billede af den mulige russiske involvering i sabotagen mod Nord Stream 1 og 2.

Oliver Alexander har ifølge Finans blandt andet kunnet påvise, hvordan en række russiske flådefartøjer har været på operation i områderne - heriblandt ubådskibet 'SS-750', der har en miniubåd med ombord og befandt sig tæt på Bornholm inden fartøjets AIS blev slukket.

Ingen beviser for russisk Nord Stream-sabotage

- Miniubåden vil netop være et aktiv, der vil kunne udføre og gennemføre et sådant angreb. Jeg kan ikke sige, om de omtalte skibe rent faktisk har været der, som det tyske medie mener at sandsynliggøre. Men hvis netop de her skibe var der, så vil de sagtens kunne udføre det sabotageangreb på Nord Stream-gasrørledningerne, siger Johannes Riber, der er militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, til Finans.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109