23948sdkhjf

Smider 2.000 ton sten i vandet til glæde for fisk og folk

Stenene til det nye rev kommer fra kystværnet ved Den Permanente

Fisk og folk med dykkerflasker på ryggen kan se frem til, at stenrevet ved Aarhus Ø bliver udvidet.

Ligesom lejlighederne på Aarhus Ø er populære, er stenrevet for enden af Bernhardt Jensens Boulevard, Aarhus Øs centrale færdselsåre, blevet et tilløbsstykke for småfisk, blåmuslinger, søanemoner og havalger.

Derfor udvider Aarhus Kommune nu stenrevet til dobbelt størrelse og lægger over 2.000 ton sten på havbunden – denne gang ud for højhuset Lighthouse. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Håbet er, at der vil komme endnu mere liv i området.

– Vandet er Aarhus Ø’s største aktiv. Med det her projekt styrker vi både biodiversiteten og giver aarhusianerne på Aarhus Ø adgang til en unik naturoplevelse under vandet, siger Nicolaj Bang (K), rådmand for Teknik og Miljø.

Stenrevet blev etableret i maj sidste år. Dengang kom stenene fra anlægsprojektet Giber Ringvej. Denne gang kommer stenene fra det gamle kystværn ved Den Permanente, som entreprenør MT Højgaard fjerner i forbindelse med udvidelsen af den kendte badeanstalt.

En oase midt i en ørken af sand

Dykkerne har allerede fundet vej til stenrevet. Og meldingen lyder, at der bliver mere og mere at se på.

En af dem, der har været på revet flere gange, er Nicolai Hommelhoff:

– Stenrevet er som en oase midt i en ørken af sand. Her gemmer sig masser af småfisk, tangplanter sætter sig fast, og sidst jeg var forbi, så jeg en hummer, der havde gravet en hule under stenene, siger divemaster og partner i Domis, Nicolai Hommelhoff.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094