23948sdkhjf

Undersøgelse af krænkelser i søfarten genoptages

Folketingsvalget sidste år satte en stopper for planlagt undersøgelse af krænkelser, men nu genoptages den, lover den nye erhvervsminister Morten Bødskov (S), hvilket glæder direktør i Lederne Søfart, Helle Andsbjerg

En større undersøgelse af omfanget af krænkelser til søs i den danske handelsflåde genoptages nu efter, at den i efteråret sidste år blev afbrudt, da der blev udskrevet folketingsvalg.

Oplysningen vækker glæde hos direktøren i Lederne Søfart, Helle Andsbjerg.

- Det er jeg virkelig glad for at høre, for det viser, at det kan betale sig at blive ved med at kæmpe for sin sag, for selvfølgelig skal vi have klarlagt omfanget og karaktererne af de krænkelser, der er foregået. Det må være i både de ansattes og redernes interesse, at vi kommer til bunds i den sag, siger hun.

Helle Andsbjerg gør desuden opmærksom på, at Lederne Søfart vedvarende har forsøgt at få Søfartsstyrelsen til at genoptage undersøgelsen om krænkelser til søs, efter den blev afbrudt på grund af folketingsvalget sidste år. 

Direktør om krænkelser til søs: Brug for kulegravning af hele søfarten

Krænkelser hos Mærsk

Opmærksomheden om emnet blev vakt sidste sommer, hvor Mærsk måtte erkende, at omfanget af krænkelser på deres skibe var overraskende stort. Mærsk igangsatte en intern undersøgelse, men direktør Helle Andsbjerg har siden presset på for at få en undersøgelse af hele branchen. Hvilket nu ser ud til at lykkes.

Mærsk taler ud om sex-chikane - nu skal der ryddes op

- Det er et møjsommeligt og vedvarende arbejde for at få undersøgelsen genoptaget, der nu endelig bærer frugt, siger Helle Andsbjerg, der glæder sig over udsigten til at få afsluttet en tilbundsgående undersøgelse af forholdene på de danske skibe.

- Som ansat i et dansk rederi og med arbejdsplads i den danske handelsflåde skal man selvfølgelig kunne gå på arbejde og være tryg ved, at man ikke skal udsættes for krænkelser af nogen som helst slags. Derfor ser jeg meget frem til, at vi nu får kortlagt omfanget, siger hun.

Det er i praksis Søfartsstyrelsen, der gennemfører undersøgelsen. Den oprindelige dato for afslutningen af undersøgelsen blev udskudt på grund folketingsvalget. Søfartsstyrelsen har endnu ikke meddelt, hvornår den genoptagne undersøgelse forventes afsluttet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
DEBAT: Store overdrivelser i beskæftigelsestal bruges til at retfærdiggøre milliardtilskud
Alle kan trænge til en overhaling - også Esvagt Connector
Haenyeo - Havets kvinder på M/S Museet for Søfart
Få år gammel færge ligger fortsat stille efter ukendt havari
Mærsk-ejet historisk tysk containerrederi skal skifte navn
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.125