23948sdkhjf

Termisk video viser potentielt store brandskader på italiensk færge

Droneoptagelser med et termisk kamera viser, at der angiveligt er omfattende skader på den italienske ro/pax-færge ’La Superba’. 

Læs også: Brand på færge i Italien

Det er Palermos lokale brandvæsen, der søndag lavede de termiske videooptagelser, som viser, at stort set hele den forreste del af apteringen op til dækket under kommandobroen, har været udsat for stor varmepåvirkning fra branden på det øvre trailerdæk.

Branden opstod lørdag aften kort før færgen skulle afgå mod Napoli. Derfor forløb evakueringen af de 184 passagerer og den 80 mands store besætning også relativt uproblematisk, da færgen fortsat lå ved kajen.

Brændte også i 2009

Dog forlyder det ifølge lokale medier, at enkelte af de evakuerende efterfølgende måtte undersøges for eventuel røgforgiftning. 

Typisk for færger i Middelhavet er, at der ikke er en dedikeret landgang i borde, men at gående passagerer skal via færgens agterrampe.

’La Superba’ blev leveret i 2002 til Grandi Navi Veloci, der fortsat ejer færgen og opererer den i italiensk indenrigsfart. Færgen var også tilbage i 2009 involveret i et alvorligt brandhavari, der ligeledes fandt sted ved kaj.

Dengang var der tale om en maskinrumsbrand, kort før færgen skulle afgå fra Genova mod Palermo. De dengang 1.570 passagerer blev evakueret sikkert i land.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kendt megabygning i Københavns Havn vinder designpris
Brasilien sænker asbestfyldt hangarskib
Færge ramte havnemole i Rønne i blæsevejr
Sag berammet: Til marts skal 28 russere i landsretten
FBC og fagforeninger strides om arbejdsregler på havet
LEDER: Havnearealer er jaget vildt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.156