23948sdkhjf

Fredericia vil være førende grønne tankstation for skibsfart og fly

Med etablering af datterselskabet ADP Energy Infrastructure har havneselskabet i Fredericia ADP skabt forudsætningen for at kunne blive landets førende leverandør af grønne brændsler til skibsfart og fly

En række lokale virksomheder omkring Fredericia er gået sammen med Fredericia havn ADP i et storstilet projekt, der skal levere fremtidens grønne brændsler til skibsfart og flytrafik. 

- For at kunne producere forskellige grønne brændsler kræver det en række ingredienser - vand, hydrogen, strøm og CO2. Vi har en brintfabrik, hvor vi ud af vand og strøm laver brint. Vi henter CO2 via Skærbæk, Crossbridge, Fredericia Havn eller Taulov Dry Port. Det hele mikses på raffinaderiet til grønne brændstoffer. Hvis vi skal flyve i fremtiden, så skal der nye brændstoffer til, og det gælder også transport til søs. Det kan vi løse i Fredericia, fortæller adm. direktør for havneselskabet ADP, Rune D. Rasmussen, til Fredericia Dagblad.

Havneselskabet ADP laver datterselskab til grøn energi

Parterne har arbejdet med planerne i to, og nu satser de på hurtig godkendelse fra myndighederne, så projektet kan komme i gang.

- En af de helt store udfordringer bliver at få godkendelser fra myndighederne. Vi skal modernisere eksisterende havneanlæg, der skal lægges rørledninger, der skal etableres ny produktion på raffinaderiet. Og samtidigt står de andre kommuner også med projekter, som kræver godkendelser hos både lokale og statslige myndigheder, uddyber Rune Rasmussen til Fredericia Dagblad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.423