23948sdkhjf

Dansk virksomhed bygger CO2-neutrale logistikcenter: "Bankerne står i kø for at finansiere projektet"

Ejendomskoncernen Nrep tager første skridt mod målet om at blive CO2-neutral i 2028 - uden brug af eksterne klimakompensationer. Selskabet har netop påbegyndt udviklingen af – ifølge firmaet selv – verdens første klimaneutrale logistikcenter, som bliver bygget lidt uden for Stockholm. Logistikcenteret er på 20.000 kvm.

Det skriver Nrep i en pressemeddelelse.

Det nye logistikcenter bliver ifølge Nrep CO2-neutralt, både når det kommer til nuludledning fra indlejret CO2 og nuludledning fra driften af centeret.

– Vi har et mål om, at vores fremtidige projekter skal leve op til vores 'Triple Zero'-ambitioner. Det vil sige, at de skal være klimaneutrale både i opførelsen og i driften, og så skal der ikke være ekstraomkostninger, siger Nreps adm. direktør Claus Mathisen i pressemeddelelsen.

Med dette CO2-neutrale logistikcenter er vi derfor allerede et skridt nærmere på at kunne realisere det mål. Det er ambitioner, som vi har til godkendelse hos Science Based Targets lige nu for at vise, at vi virkelig mener det, tilføjer han.

- Bankerne står i kø

Det nye projekt er ejendomsselskabets største satsning på klimafronten hidtil. Derfor har Claus Mathisen været særlig opmærksom på modtagelsen.

– Vi var spændte på, hvordan vores interessenter ville reagere på vores planer. Men responsen har overgået alle forventninger. Bankerne står i kø for at finansiere projektet, potentielle lejere er allerede klar til at flytte ind, og vi får hele tiden nye henvendelser fra leverandører, som vil med om bord, fortæller han.

I det nye logistikcenter er den traditionelle cement skiftet ud med et grønnere alternativ, vægge og tag laves i træ, og centeret kører udelukkende på grøn energi. Tilsammen vurderes materialevalget alene at kunne nedbringe CO2-udledningen med 60 pct. sammenlignet med Nreps andre logistikbygninger.

– Vi er utroligt stolte af at arbejde sammen med så mange dygtige iværksættere, så vi sammen kan vise, at det er muligt at nå i mål med meget ambitiøse klimamål. Det her projekt kombinerer blandt andet ny rumteknologi og gamle byggemetoder, fortæller siger Claus Mathisen.

Det nye logistikcenter er det første af i alt tre innovationsprojekter, der tilsammen udgør en central del af Nreps plan om at skabe en CO2-neutral ejendomsportefølje. Projekterne skal stå færdige allerede i 2025, og forventningen er, at mindst et af de kommende to projekter opføres i Danmark.

Om NREP

  • NREP råder sammenlagt over 7 millioner kvadratmeter ejendomsprojekter på tværs af Danmark, Finland, Sverige, Norge, Polen og Tyskland. 
  • Som en del af fremtidsvisionerne, har virksomheden forpligtet sig til at opnå en CO2-neutral ejendomsportefølje inden 2028. 
  • NREP  har mere end 600 ansatte i hele Europa samt forvalter aktiver for i alt 18 mia. euro.
Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Så har Næstved Havn fundet sin ny havnedirektør
Hovhov, skibe skal da ikke i CO2-kvotehandel før lastbiler
Lov om jernbaner redder julen i USA - men fagforeninger er vrede
Kindkys og whisky-spyt på skoleskib: Chef var fuld og husker ikke episoderne
NGO får medvind mod rederiers fragt af plastaffald ud af Europa
Adstadigt var tempoet, da gigant-nacelle skulle ned til havnen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.141