23948sdkhjf

Munck-selskab vinder 600 millioners havneanlæg: Sker kun én gang i karrieren

Udviklingsselskabet By & Havn løftede tidligere på ugen sløret for en ny containerterminal på 133.000 kvm til 800 mio. kr. på spidsen af Ydre Nordhavn i København.

Nu er der sat navn på, hvem der får æren af at anlægge anlægget, der bliver adgangsvej for varer fra hele direkte til København.

Munck Havne & Anlæg har indgået en kontrakt på 600 mio. kr. med By & Havn om anlæggelse af den nye containerterminal. Projektet skal udføres i totalentreprise og stå færdigt ultimo 2024, oplyser Munck Havne & Anlæg på LinkedIn.

– Vi er glade og stolte over at være tildelt projektet med anlæggelse af en helt ny containerterminal på dansk grund, hvilket er ret unikt og sandsynligvis noget, der kun sker én gang i karrieren, udtaler adm. direktør i Munck Havne & Anlæg, Benny Ebbe Jørgensen.

– Det er da også med en vis tilfredsstillelse, at vi via projekter som dette kan bidrage til skabelsen af ny og vigtig infrastruktur, tilføjer han.

By & Havn er bygherre, og Copenhagen Malmö Port AB (CMP) bliver operatør på den nye containerterminal.

Containerterminalen i Københavns Ydre Nordhavn

• Prisen for at anlægge den nye containerterminal inkl. kraner, vejadgang og øvrige faciliteter forventes at blive omkring 800 mio. kr.

• Containerterminalen får to nye containerkraner, en mulighed for kajlængde på op til 550 meter og en vanddybde ned til 12,5 meter. Det er 2,5 meter dybere end den nuværende containerterminal har. Hertil nye og moderne havnefaciliteter og erhvervsbygninger.

• Der gøres plads til, at terminalen løbende kan udbygges i takt med, at godsmængderne øges og nye logistikvirksomheder m.v. kommer til.

• Den nye containerterminal bliver på 133.000 kvm, og kommer til at have moderne faciliteter og infrastruktur samt tilstødende arealer på mere end 260.000 kvm til håndtering af fremtidens logistik.

• Området, hvor terminalen placeres, er en del af et nyt jordopfyld på i alt 100 hektar i Ydre Nordhavn. Udover containerterminal skal dette område blandt andet også rumme en 28 hektar ny, stor naturpark.

• By & Havn er bygherre, Copenhagen Malmö Port AB (CMP) bliver operatør på den nye containerterminal

• Der er udarbejdet VVM (miljøvurdering) for anlæg af den nye containerterminal og meddelt miljøgodkendelse af projektet.

• Flytningen af eksisterende containerterminal åbner op for den videre byudvikling af Levantkaj, der skal udvikles til et nyt

By & Havn

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144