23948sdkhjf

Den lille overtager den store: Verdens største luftfragtoperatør solgt i milliardhandel

I sidste uge gik rygterne på, at World Flight Services (WFS), der blandt andet har faciliteter i Københavns Lufthavn, nærmede sig et salg.

De rygter er nu erstattet af en officiel udmelding fra singaporeanske SATS, der har meddelt til singaporeanske børs, at ejerne af WFS, kapitalfonden Ceberus Capital, har accepteret et kontant bud fra SATS på lige under 1,9 mia. euro (14,1 mia. kr.). 

SATS anslår WFS's samlede virksomhedsværdi til at være 2,25 mia. euro (16,7 mia. kr.). 

Med opkøbet bliver det singaporeanske ground handling-selskab SATS verdens største cargo handler, og selskabet forventer at opkøbet vil "styrke selskabet betydeligt i Asien-Stillehavs-regionen". 

- Dette er en transformationsmulighed for SATS og vores forestående opkøb af WFS vil skabe en global leder, der kan blive den bedste leverandør af luftfartstjenester. Fra vores hub i Singapore, og på vores nyligt kombinerede markeder, vil SATS og WFS være i hjertet af de globale handelsstrømme, operere i verdens travleste lufthavne og understøtte de største virksomheder, siger Kerry Mok, præsident og administrerende direktør for SATS.

Dækker over halvdelen af verdens fragtmænde

Det nye kombinerede netværk vil dække handelsruter for mere end 50 procent af den globale luftfragtmængde, oplyser SATS. WFS opererer i fem af de 10 største fragtlufthavne i Nordamerika, Europa, Asien og Mellemøsten, blandt andre Los Angeles, Chicago, Miami, Frankfurt og Paris. SATS er allerede til stede i fire af de 10 største fragtlufthavne i Asien, herunder Hong Kong, Taipei, Singapore og Beijing.

Efter opkøbet vil WFS blive et datterselskab under SATS, der fortsat skal ledes af den nuværende CEO Craig Smyth og "nøglemedlemmer af ledelsen".

- Når vi ser frem til vores næste vækstfase, vil denne kombination give spændende fordele for vores kunder og vores ansatte. Vi har stor respekt for SATS og deler lignende værdier, og ser frem til at arbejde sammen med deres ledelsesteam om at opbygge den førende platform for luftfart-tjenester, siger Craig Smyth.

Lille overtager den store

I sidste uge rapporterede Bloomberg en forventet pris på godt 3 mia. USD (22,2 mia. kr.). Et bud, som SATS dog var hurtige til at afvise, og offentliggørelsen af handlen viser da også, at det var skudt en del over mål. 

Med købet overtager SATS styringen af et selskab, der er betydeligt større end sig selv. Tager man et kig på de økonomiske nøgletal for sidste år, så omsatte SATS for 1,17 mia. Singapore dollars (SGD), mens WFS omsatte for næste 2,6 mia. SGD. En forskel på over 7,5 mia. kr. 

Det gør sig også gældende målt på EBITDA, hvor SATS kunne melde om 94,3 mio. SGD i sidste regnskabsår - til gengæld noterede WFS sig 350 mio. SGD. 

WFS har siden 2018 været ejet af kapitalfonden Ceberus Capital, der betalte omkring 1,2 mia. USD (8,9 mia. kr.) for selskabet, der løbende har udvidet sine aktiviteter i Københavns Lufthavn. WFS er til stede i 22 lande fordelt på 167 af verdens største lufthavne

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aarhus Havns seniorslæber blev bygget i Texas under krigen
Skarpt fald i dansk eksport
Rederiet Høj skifter navn
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
Nakskov Havn får lov til at udvide sejlrende til større skibe
Evergas-CEO fratræder til nytår
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.156